AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin kurucu üyesi Yaşar Yakış’ın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Yürütme Kurulu tarafından Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Çelik, “AK Parti’de siyaset yaparken uyarılara rağmen AK Partili gibi siyaset yapmak becerilemiyorsa, düzelmeler söz konusu olmuyorsa, bu dönemde AK Parti’nin kurucu ilkeleri devreye girer. Hepimiz bu değerler karşısında eşitiz.

Hepimiz bu değerler çerçevesinde siyaset yapıyoruz. Yapılan değerlendirme sonucunda bu arkadaşlarımızla kurucu değerlerimiz çerçevesinde yollarımızı ayırmaya karar verilmiştir. İlgili maddeler tüzüğümüzde yazılıdır. Bu maddelerin esnetilmesine, sulandırılmasına müsaade etmemiz söz konusu değildir” dedi.

Çelik Yakış’ın, gerçek dışı haber yaymak, iftira ve karalamalarda bulunduğu gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini söyledi.

AK PARTİ KAMPI

AK Parti’li milletvekilleri haftasonu Afyon’da kampa gireceğini söyleyen, Çelik, “6 ayda bir yapıyoruz normalde. Araya seçimler girdiği için 1 yıldır yapamamıştık. Cuma akşamından itibaren kampa girişler olacak. Cumartesi ve pazar yoğun bir çalışma programımız olacak. İki gün boyunca yapılan çalışma pazar akşamı tamamlanacak” dedi.

SIĞINMACILAR

Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Çelik, “Mülteciler konusundaki dram en çok Türkiye’yi vurmaktadır. Bu olaylar bütün Avrupa’nın gözü önünde gerçekleşiyor. Türkiye elindeki bütün imkanları seferber ediyor. Bu büyük sınavlardan yüzünün akıyla geçmiş bir milletiz” ifadelerini kullandı.

YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?

2001 yılında Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli olmuş ve Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi olarak siyasete atılmıştır. Yakış, 3 Kasım 2002’de düzenlenen genel seçimlerde Düzce’den milletvekili seçilmiş, 18 Kasım 2002 tarihinde de T.C. Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır. Daha sonraki hükümet değişikliğinde, görevini Abdullah Gül’e bırakmıştır.

Milletvekilliği görevini bıraktıktan sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Yakış son olarak Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığı bilinen ve hükümetle arası 2013’ün sonlarında bozulan Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlamıştı.