İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri yürüten heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CNN Türk'ten Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

Oğuz Kaan Salıcı'nın İYİ Parti ile anlaşma ile noktalanan ittifak görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

‘İÇİME SİNMEYEN YERLER VAR’

Bu öneriyi ben Genel Başkana götüremem deyip de olumlu yaklaşılmadığını gördüğünüz anda sıkıntıyı yaşamış oluyorsunuz.

İttifakta içime sinmeyen yerler var. Doğal olarak İYİ Parti'den arkadaşların da içine sinmeyen yerler vardır.

Biz isim üzerinden tartışma yürütmedik, biz illerle ilgili genel bir çerçevede konuştuk. Üzerinde mutabakat sağladığımız bütün iller büyükşehir illeri. Bir sonuç almamız lazım, seçim başarısı elde etmemiz lazım. Masadan kalktığımız zamanlar oldu. Sağduyulu davrandık.

CHP'NİN BALIKESİR ADAYI AHMET AKIN'IN GERİ ÇEKİLMESİ

Ben örgütün içinden gelen bir siyasetçiyim. Balıkesir'de de Denizli'de de CHP'ye gönül vermiş arkadaşların nasıl bir duygu içinde olduğunu anlıyorum ve hak veriyorum. Bir süreç yürütüyorsunuz ama her istediğinizi alma şansınız da yok. Sonuçta daha büyük bir amaç için bir fedakarlık noktasındayız hepimiz.

‘GÖRÜŞME SÜRECİNE ZARAR VERMEMEK İSTEDİK’

Şu ana kadar şöyle bir önceliğimiz vardı. Görüşme sürecine zarar vermemek istedik. Mümkün olduğunca yavaş gidildi. AKP ve MHP'nin adaylarını görmüş oluyorduk, ellerini görüyorduk bir yandan da biz kendi görüşme sürecimizi yürütüyorduk.

Şimdi görüşme süreci tamamlandığına göre ilçeleri görüşmemiz gerekiyor, il belediye başkan adayları PM'ye gelecek.

İlçelerle ilgili görüşmeler konusunda da Koray Aydın ile birlikte görüşmeleri yürüteceğiz gibi görünüyor.

MANSUR YAVAŞ

Sayın Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olması konusunda kendi cephelerinde bir pozitif nokta görüyorlardı sanırım. Biz meseleyi isimler üzerinden konuşmadık. Çünkü bu üzerinde çalıştığımız illerde ilerleme ihtimalini ortadan kaldırırdı. CHP'nin halihazırda 6 büyükşehir belediyesi var bunlar da CHP'de kaldı. Bu da doğrusudur. Zaten 5'ini açıkladık. Sadece İzmir'i açıklamadık. Özellikle Güney'de Adana, Antalya gibi iller CHP'de kaldı. Oralarda CHP çok iddialı.

ADANA VE ANTALYA ADAYLARI AÇIKLANACAK MI?

www.gercekgundem.com 'un haberine göre,  Salıcı, Dicle Canova'nın "Salı günü Adana, Antalya adaylarını görebilir miyiz?" sorusuna, "Olabilir ama çalışmaların tamamlanması gerekiyor" dedi.

SAADET PARTİSİ

Dirsek teması bölümünde. Biliyorsunuz bu tabir sayın Karamollaoğlu'nun tabiri. Bu şu demek özel bir noktada bir adayın başka bir parti lehine çekilmesi durumu söz konusu değil. Şu mümkün biz Millet İttifakı sırasında CHP ve Saadet tabanı yakın bir diyaloğa girdi. Bu yakınlaşmada bir sorun çıkmadı. Millet İttifakı'nda aynı şey geçerli.

‘BİZİM SORUNUMUZ İKTİDARLA’

Bu aynı zamanda Türkiye'de iktidarın uzun zamandır yarattığı kutuplaşmaya da bir panzehir. Senin doğduğun gelenek ile ilgili bir mesele değil bu. Sizin başkalaşmış ve bambaşka bir dünyaya açılmış AKP ve yetkilileriyle derdimiz olduğunun ifadesidir. Bizim AKP'ye oy veren, HDP'ye oy veren, Saadet'e, İYİ Partiye oy veren vatandaşlarımız ile bir sorunumuz yok. Ülkeyi daha kötüye götüren bir iktidar var bizim sorunumuz onunla.

HDP ile dengeyi nasıl koruyacaksınız?

Diyarbakır'da CHP'nin oyu ne kadar çok düşük. Doğu ve Güneydoğu illerinde bizim oyumuz çok düşük. Orada AKP'nin adayı kime gidiyor HDP seçmenine gidiyor. CHP de İstanbul'da Ankara'ya gidip oy isteyecek. Onlar Diyarbakır'da HDP seçmeninden oy isterken vatanseverlik oluyor biz isteyince adı başka bir şey oluyor.

EKREM İMAMOĞLU

Yüzde 51 ile Beylikdüzü'nü aldı. İyi bir belediye başkanlığı yaptı. Beylikdüzü'nde de civarında da bir başarı hikayesi yarattı. Diğer belediye başkanlarımızla birlikte bizim gurur duyduğumuz bir başkanımız. Sayın Genel Başkanımız bir görüşme yaptıysa PM'ye getirir.

GÜRSEL TEKİN

Salıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı CHP'li Gürsel Tekin'in "Uysalım ama koyun değilim" sözleri hakkında ise "Bir sorun olmaz. Bizim PM'miz hakkaniyetli bir kuruldur. Oradan çıkan karara uyulacaktır" dedi.

3 BÜYÜKŞEHİRİN ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Nedense sadece bizde PM toplanıyor ve sonra açıklanıyor. CHP ortak akla ve ortaya çıkacak sonuca inanan bir parti. CHP tartışma kültürüne inanır. Bu nedenle PM'den bütün bu kararlar olgunlaşıp sunulacak ve PM'de tartışılacak, adaylar çıkacak. Bunun için titiz bir çalışma yürütülüyor. Bazı noktalarda eğilim yoklamaları yapılıyor.

CHP'NİN OY HEDEFİ VE HEDEFİNDEKİ BELEDİYELER

Önce şunu söyleyeyim ben şu zamana kadar Sayın Bahçeli'nin yaptığı hesaplamaların bir kere tuttuğunu görmedim. 2+3=5 yapmayacak. Çoğu zaman iki partinin oylarını topladığınızda altında bir oy alıyorsunuz. Örnek Adana'da, Mersin'de iki partinin daha altında oy alacaklar. Biz Adana'yı, Antalya'yı ve Mersin'i de alacağız. Biz il sayımızı da arttıracağız. Siyasi iktidarı geriletecek bir sonuç ortaya koyacağız.