Eğitim Sen, Gezi eylemleri sırasında sınav yapmayan üniversite hocalarının listelerinin çıkarıldığını ve öğretim üyeleriyle ilgili ihbarların da son dönemde artış gösterdiğini duyurdu.

Üniversitelerde öğretim üyeleri üzerinde artan siyasi baskılara yönelik açıklamalarda bulunan Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi başkanı İsmet Akça, akademik seviyede Gezi olaylarının ardından bir cadı avı başlatıldığını ifade ederek 12 Eylül ürünü olan YÖK’ün AKP tarafından kendini savunma aracı olarak kullanıldığını kaydetti.

Akça, siyasi iktadarın kendisine muhalif olan öğretim üyelerini ve asistanları yakından takip ettiğini belirterek şunları ifade etti:

“Üniversitelerde farklı baskılar başladı. Çeşitli bahaneler üretilerek iktidara ve yönetime yakın birtakım muhbir vatandaşlar oluşturuldu. Bu muhbirler ‘X arkadaş’ Gezi olaylarına katıldı diye üniversite yönetimlerine bildiriyor. Gezi eylemleri döneminde sınavını yapmayan hocaların listesi çıkartılarak fişleniyor. Üniversitelerde cadı avı başlatılmış durumda. AKP, YÖK’ü kendini savunmak için silah gibi kullanıyor.”

Akça, baskının Gezi ile sınırlı olmadığını ve öğretim üyelerinin iş güvencelerinin bulunmadığını, birçok asistanın doktorası bitince işine son verildiğini söyledi. (ANF)