Seçimlere parti olarak katılmama kararı alan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Emek Partisi (EMEP), 1 Kasım’da HDP’ye dışarıdan destek verebileceklerini açıkladı.

Seçime girmeme kararının ardından HDP’yle bir ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak Diken’e konuşan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, şunları söyledi:

"Konuyla ilgili parti meclisimizde bir toplantı yapılacak. HDP ile seçim ittifakı ya da milletvekili adaylığıyla üzerine herhangi bir ortaklık yapmayacağız. Ancak toplantıdan çıkacak kararla; HDP’ye dışarıdan destek verebiliriz."

EMEP’in eski genel başkanı ve aynı zamanda 7 Haziran’daki genel seçimlerde HDP ile yapılan seçim ittifakında İstanbul’dan milletvekili seçilen Levent Tüzel ise parti genel kurulunun toplanıp, ne yapılacağı yönünde karar vereceğini söyledi. Tüzel de şöyle konuştu:

"Halkların tehdit altında olması ve Türkiye’deki kaos ortamı karşısında bir seçim ittifakı kararı çıkmasa dahi dışarıdan HDP’ye destek verebiliriz."

TÜZEL, 1 KASIM'DA HDP'DEN ADAY OLACAK MI?

Geçici seçim hükümeti için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini HDP’nin aksi yöndeki yaklaşımına karşın reddeden Tüzel, 1 Kasım’da HDP’den yeniden aday olup olmayacağı sorusuna ise, "Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Ancak milletvekili adaylığı üzerinden bir ittifak yapabileceğimizi düşünmüyorum," yanıtını verdi.