KCK Yürütme Konseyi'nden Duran Kalkan'ın ÖDP'ye "HDP ile birleşin" çağrısının ardından, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu'dan da benzer bir çağrı geldi. Karasu, "Demokratik Ulus" dergisinin son sayısında yayınlanan "Türkiye’nin Demokratikleşmesinde Tarihsel Rol Oynamak" başlıklı yazısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÖDP VE HAZİRAN HAREKETİ'NİN KATILIMI ÖNEMLİ"

HDP’nin seçimlere parti olarak gireceğini hatırlatan Karasu, AKP ve CHP'nin HDP’nin parti olarak seçimlere girmesini istemediğini savunarak, "HDP’nin barajı geçmesi durumunda Türkiye ve Kürdistan’ın kaderini değişecektir," dedi.

Karasu, “Gelinen aşamada bağımsızlarla seçime girmek, bazılarını milletvekili yapmak, demokratik siyasal mücadelede bir iddia sahibi olmamak ve AKP ve CHP’nin oynadığı demokrasicilik oyununun figüranı haline gelme anlamına gelecektir,” dedi.

Karasu, tüm devrimci demokrasi güçlerine çağrı yaptıklarını ancak ÖDP ve Haziran Hareketi’nin katılımını önemli gördüklerini belirttiği yazısında, "Ya böyle bir ittifakla demokratikleşmenin önünü açacağız ya da seçim sonrası halklarımız açısından ağır bedellere yol açacak şiddetli bir savaş dönemine girilecektir," dedi.

KALKAN DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Daha önce de Avrupa'dan KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, ÖDP'ye seçimler için bir çağrı yapmış ve “AKP’nin 2015 genel seçimini tek başına kazanmasını engellemek için, AKP’nin koltuk değneği konumuna düşmemek için, Kürt sorununu çözerek Türkiye’nin barışının ve demokratikleşmesinin yaratıcısı olmak için başta ÖDP olmak üzere tüm demokratik güçleri seçim çatısı altında birleşmeye çağırıyorum” diye yazmıştı.

ALPER TAŞ: ÖNERİYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş, öneriyi önemli bulduklarını ve değerlendireceklerini açıklamıştı.