Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) taraftarları, Antakya'da düzenledikleri 'Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır' eyleminde Beşar Esad posterlerinin açılmasına izin vermedi.

 

Hatay Valiliği tarafından, ilin huzur ve güven ortamını zedeleyebileceği gerekçesi ile mitinge izin verilmese de izinsiz yapılan gösteriyi polis uzaktan izlemeyi tercih etti. Eylemde tek slogan olarak 'Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır' yazılı dövizler taşınmasına izin verilirken, eyleme katılan bazı vatandaşların Beşar Esed posterlerini açmasıyla miting alanında bir anlık gerginlik yaşandı. Polisin uzaktan izlediği eylemde, ÖDP'nin kararı ile açılan Beşar Esed posteri kaldırıldı.

 

Mitinge katılan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, emperyalizmin kuşatması altında olduğunu ifade ettiği Suriye halkıyla dayanışmak ve emperyalist müdahaleye 'hayır' demek için bu mitingi gerçekleştirdiklerini söyledi. Taş, konuşmasında ayrıca, çok kimlikliliğin, çok kültürlülüğün, çok inançlılığın simgesi olan Hatay'ı işgal kapısı haline getirmeyi amaçlayanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

 

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın konuşmasının ardından, eylem, yerel müzik gruplarının dinletileri ile olaysız sona erdi.