Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya, HDP'nin Diyarbakır mitinginde yaşanan bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Eş Başkanlar'ın yaptığı açıklamada, "Bu saldırının sorumlusu bizzat Erdoğan, Davutoğlu ve AKP iktidarıdır" denildi ve "HDP'nin yanındayız" mesajı verildi.

ÖDP'den yapılan açıklama şöyle:

Gözü Dönmüş Saldırganlık ve Provokasyonlar Karşısında HDP'nin Yanındayız

Erdoğan ve AKP, iktidarını korumak için ülkeyi kan gölüne çevirecek bir gözü dönmüşlük içerisinde.

Erdoğan bir Cumhurbaşkanı olarak değil, AKP’nin başı olarak seçim meydanlarına inerek muhalefete kin kusuyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ve imkanlarını AKP lehine kullanarak anayasal suç işliyor. Halkı alenen kin, nefret ve düşmanlığa sevk ederek anayasal suç işliyor.

Erdoğan, Davutoğlu ve AKP yetkilileri güç kaybını görerek, giderek gözü dönmüş ve pervasız bir biçimde özellikle de HDP’yi hedef alan açıklamalar yapıyor.

Bunların sonucunda Bingöl’de HDP aracını kullanan Hamdullah Öğe, AKP’li faşist çeteler tarafından 30 kurşunla katledildi.

HDP’nin Erzurum mitingine yine AKP’li ak-faşistler saldırdı. HDP aracını kullanan Aydın Taşkesen canlı canlı yakılmak istendi. Araç ateşe verildi. Aydın Taşkesen, yoğun bakımda hayat mücadelesini sürdürüyor.

Bugün de Diyarbakır mitinginin başlamasına az zaman kalmışken, miting meydanındaki bombalı bir saldırı gerçekleştirildi.

Bu saldırının sorumlusu bizzat Erdoğan, Davutoğlu ve AKP iktidarıdır.

Karanlık iktidarlarını bu tür karanlık komplo, saldırı ve provokasyonlarla korumaya çalışmaktadırlar. Bu, AKP'nin çözülme paniğinin bir sonucudur. Bunu gözü dönmüş saldırganlık karşısında HDP’nin yanındayız.

Yaralı kardeşlerimize, Diyarbakır halkına ve HDP camiasını geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.