ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bağımsız adaylarla birlikte ÖDP'nin seçimlere girmesini de veto etmişti. Bağımsızlarla ilgili kararından geri adım atan YSK, ÖDP'nin itirazını kabul etmedi.

‘Memnu hakların iadesi‘ ve ‘askerlik belgeleri' eksiklikleri gerekçe gösterilerek seçimlere girmesi veto edilen ÖDP, evraklarını tamamlamasına rağmen YSK'nin vetosu nedeniyle seçime giremeyecek.

Evraklarını tamamlayan ve YSK'ye sunan ÖDP'nin başvurusu, bu kez de "itiraz süresi geçti" denilerek reddedildi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, gelişmeyi "bir partinin hakkının gaspıdır. YSK, seçime girme hakkını kazanmış bir siyasi partinin seçime girme koşullarını olumlu biçimde teşvik etmesi gerekirken, bunun yerine o hakkı gasp etmiştir" diye değerlendirdi. YSK'nin gerekçesinin doğru olmadığını da belirten Taş, şunları söyledi: "Bağımsızlar için sonradan kullandıkları olumlu inisiyatifi bize de uygulayabilirlerdi ama onlar adil olmayan bir karar almayı tercih etti. Bize sunulan gerekçe itiraz süresini doldurduğumuzdur, oysa aynı gerekçe bağımsızlar için geçerli olsa da süreç, bu iki aynı olan unsur için farklı işletilmiştir. Bağımsızlarla ilgili anti demokratik kararın düzeltilmesi olumludur, bizi de sevinmiştir. Ancak aynı sürecin bize farklı biçimde işletilmiş olması, bu kararın adil olmadığını ve hukuki olmadığını, siyasi olduğunu ortaya koymuştur."

ANF