İstanbul Taksim Tramvay Durağı’nda 12.30’da bir araya gelen Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri dün yaşanan Uludere katliamına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ellerinde Azadiya Welat, Birgün Gazetesi ve Gündem Gazetesi taşıyan protestocular, “Şırnak Uludere katliamının sorumluları hesap versin” ana pankartının arkasında toplandı. “Fethullah emretti, AKP katletti” ve “AKP elini kardeşimden çek” sloganları atan protestocular basın açıklamasını okumadan önce dün Uludere’de katledilen yurttaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından ÖDP Genel Başkanı Alper Taş basın açıklamasını okudu. Taş açıklamasına, “Devlet Uludere Ortasu Köyü’nde bir katliam yaptı. 35 kardeşimiz F-16’larla üzerlerine yağdırılan bombalarla katledildi. Bu acı, bu yas hepimizindir” diyerek başladı. Taş, AKP ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ölümleri bir ‘savaş zayiatı ’sayan ‘askeri tekniklerle dolu’ birer açıklama yaptığını ve ölümü, katliamı sıradanlaştıran bu zihniyetin dünden bugüne devam ettiğini belirtti.

“İÇİŞLERİ BAKANI VE GENEL KURMAY BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”

İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’nın başta olmak üzere katliam sorumlularının istifa etmesini talep eden Taş, AKP’nin herkesi terörist ilan ederek ülkeyi açık hava hapishanesine çevirdiğini sözlerine ekledikten sonra bunun yeni bir savaş konsepti olduğunu söyledi. Taş sözlerini, “Kürt halkının demokratik taleplerini bastırmaya yönelik her türlü siyasi ve askeri operasyon durdurulmalı, Kürt sorununun barışçıl çözümleri hayata geçirilmelidir” şeklinde sonlandırdı. Basın açıklamasının ardından 15 dakikalık oturmaya eylemi yapan protestocular “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attıktan sonra dağıldılar. (ANF)