ÖDP, 15. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Gençlerin iradesi ile bugüne geldiklerini belirten ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “AKP’nin kurduğu düzen ‘Allah kurtarsın’ düzenidir. Onların riyakarlığını yüzlerine çarpmalıyız” dedi.

ANKARA- Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Anadolu Gösteri Merkezi’nde “İnsanca yaşam insanca düzen” sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikle 15’inci yılını kutladı.

ÖDP’in 15. yıl etkinliğine Avrupa Sol Partisi Genel Başkanı, Küba Büyükelçi temsilcisi, TKP, EHP, SDP, Sosyalist Parti Genel Başkanları, Halkevleri ile Sosyalist Gelecek Parti temsilcileri, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, KESK Genel Sekreteri, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, ESM Genel Başkanı Kemal Bulut ile birçok ilin belediye başkanları da katıldı.

Konya Bozkır Halkoyunları ekibinin gösterisiyle başlayan etkinlikte sık sık “Faşizme ölüm tek yol devrim”, “Devrim yolunda 15 yaşında yaşasın özgürlük dayanışma”, “Söz yetki karar iktidar halka” sloganları atıldı. Halkoyunları gösterisinin ardından sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Yeni Türkü, seslendirdiği ezgilerle, salonda bulunan yüzlerce kişiyi coşturdu.

TAŞ: GENÇLERİN MÜCADELESİYELE BUGÜNE GELDİK

Konuşma yapan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ÖDP’nin burjuva sözlerle halkın enerjisini tüketenlerin değil, üretenler yönetsinler diyenlerin partisi olduğunu söyledi. “15 yıl önce kurulan partimiz bizim cesaret ve gücümüzü arttırdı” diyen Taş, bu cesaret ve gücün devrimci gençlerin mücadelesiyle bu güne kadar kuvvetlenerek geldiğini belirtti.

Taş şöyle konuştu: “Bu cesaret ve güç şimdi insanca yaşam insanca düzen diyerek büyüyecek. 15 yıl önce inadına devrim ve sosyalizm demiştik, çünkü bizim için devrim ve sosyalizm bir hayal ütopya değil. Partimizi kurduğumuz günlerde sosyalizm sorgulanıyordu, şimdi kapitalizm sorgulanıyor. Dünyanın her yerinde insanlık yeni bir gelecek arıyor. Yeni bir çağın kapısı aralanıyor ve bizim kapımız şimdi açılıyor.”

"AKP’NİN DÜZENİ 'ALLAH KURTARSIN'DÜZENİDİR"

Tunus’da halkının mücadelesini selamlayan Taş, “Mısır ve Ortadoğu’da halk nasıl sömürülüyorsa, Türkiye’de de AKP halkı dinle sömürüyor. AKP’nin kurduğu düzen ‘Allah kurtarsın’ düzenidir. Onların riyakarlığını yüzlerine çarpmalıyız” dedi.

AKP için şarlatan ifadesini kullanan Taş, AKP’nin otoriter yeni bir rejim kurduğuna işaret ederek, “AKP yukarıdan iktidar gözünü kullanıyor, aşağıdan cemaatleriyle halka baskı uyguluyor. İleri demokrasi dedikleri ‘ucube’ bir demokrasidir” dedi ve gençliğin bunu teşhir ettiğini ekledi. Taş, Türkiye’de demokrasinin sadece AKP diliyle konuşanlara ve Başbakan’ın karşısında el pençe divan duranlar için var olduğunu söyledi.

“AKP sadece gençlere değil emekçilere de saldırıyor” diyen Taş, Meclis’te görüşülen Torba Yasa Tasarısı’na dikkat çekti.

Etkinlik, Sebahat Akkiraz, Ali Asker, Sevinç Eratalay, Gökhan Birben, Metin Kemal Kahraman, Bandista ve Hasan Tatar’ın ezgileriyle devam etti.

ETHA