Gazeteci, şair ve yazar Yılmaz Odabaşı gündeme ve "çözüm süreci"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Odabaşı, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarına ilişkin de çarpıcı bir iddia ortaya attı; "Öcalan, 2015 seçimlerinden önce değilse de sonra kesinlikle cezaevinden çıkacaktır," dedi.

bugun.com'da yer alan habere göre, Odabaşı'nın konuya ilişkin açıklamaları özetle şöyle:

"(...)Abdullah Öcalan’ın nerede kalacağı bile AK Parti’nin dosyalarında hazır şu an. Nerenin, hangi dinlenme tesislerinde nasıl korunacağı. AK Parti buna hazır. BDP kabul etse, Öcalan’ın özgürlüğü karşısında çözüm süreci bir sonuca varabilecek olsa AK Pati buna hazır. Ama BDP ve PKK kabul etmiyor. Demokratik özerklik gibi bir dayatma söz konusu diyorum ben...

"(Öcalan), 2015 seçimlerinden önce değilse de sonra kesinlikle çıkacaktır. Bu yetmediği için çözüm süreci sürüncemede.

"AK Parti, Türklere barışın teminatı olduğunu Kürtlere çözüm sürecini başlattığını söyleyerek hem milliyetçi oyları hem Kürtlerin oylarını elinde tutuyor. Ne zamana kadar tutacak bunu? İki taraftan birinin oyunu, desteğini kaybedecek. Ya Kürtleri yeniden karşısına alacak ya da milliyetçi oyları kaybetmeyi. Onu da göze alacağını hiç sanmıyorum.

"Türk toplumu Öcalan’ın serbest kalmasına hazır, demokratik özerkliğe asla hazır değil ama. Bana kalsa hiçbir sakıncası yok. Abdullah Öcalan çıkar, 3 – 4 sene sonra meşru siyaseti de yapar. Bugün BDP’nin aldığı oyu da alır."

Tamamına gitmek için tıklayınız.