KCK Eşbaşkanı Bese Hozat'ın, 'lobi' açıklaması HDP'de yer alan Ermenilerin tepkisini çekti. Yerel seçimlerde Ermeni aday gösteren HDP, konuya ilişkin açıklama yayınlayarak Hozat'ı özür dilemeye davet etti.

BDP ve HDP heyeti ile İmralı'da görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ise 19 Ocak'ta yazacağı mektupta, Ermeni vatandaşlara geniş kapsamlı bir mektupla seslenmeyi düşündüğünü belirten açıklaması tepkileri yumuşattı. Ancak Öcalan'ın mektubu Adalet Bakanlığı'na takıldı.

Önceki hafta İmralı'da Öcalan'la görüşen BDP eşbaşkanları Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP Eşbaşkanı ve İstanbul Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, konuyu gündeme getirdi. Öcalan ise, Ermenilere yönelik hep olumlu düşünceler içinde olduklarını belirterek, 19 Ocak'ta Ermenilere geniş kapsamlı bir mektupla yanıt vereceğini söyledi.

MEKTUP ULAŞMADI

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre; Öcalan'ın beklenen mektubu, Adalet Bakanlığı'na takıldı. Mektubun bakanlık aracılığıyla Sırrı Süreyya Önder'e gelmesi bekleniyordu. Ancak bakanlıktan beklenen mektup, dün Önder'e ulaşmadı. Mektubun yarın ya da en geç salı Önder'e ulaşması bekleniyor. Mektupta, sürece dair örgütün izlemesi gereken yol ve yöntemler ve Kandil'deki KCK yönetiminin yapması gerekenlerin yanı sıra Ermenilere yönelik tarihsel, güncel bilgiler doğrultusunda kapsamlı değerlendirmenin yer alacağı öğrenildi.

Haberin tamamına gitmek için tıklayınız...