Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na inmeden önce uçakta yaptığı açıklamada, Paris’teki cinayetler hakkında, ‘iç hesaplaşma ihtimalinin kuvvetli olduğunu’ iddia etti.

Erdoğan, Paris'te 3 kadının öldürülmesine ilişkin, ''iç hesaplaşma'' ihtimalini güçlendiren teknik bilgilerin bulunduğunu belirtti. Erdoğan, “Tabi teknik bilgiler de geldi onlar da ilginç. Burası aslında içeriden kilitlenen ve kilit de öyle tek kilit alan değil, şifreli kilitler. Bu şifreyi bilmeyenlerin açabileceği bir şey değil. Üçü bunu açıyor. Bunlar da herhalde tanımadıkları insanlara bunu açmazlar. Tanıdıkları, bildikleri insanlara açıyorlar” dedi.

Afrika dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Başbakan'ın gündeminde İmralı'yla yürütülen müzakere süreci de vardı. Öcalan'a televizyon verilmesi kararını aldıklarını dile getiren Erdoğan, şartların daha da düzeltilmesi taleplerine olumsuz yaklaştı.

“HER GÜN BEŞ ARKADAŞIYLA VOLTA ATIYOR”

Erdoğan, “Yatağı var, televizyonu ya konuldu ya konuluyor. Bir de günde beş tane arkadaşıyla bir saat avluda volta atıyor. Ve kopan kıyametleri biliyorsunuz. Orada attığımız adımlar belli, başka farklı bir şey beklemeyin yani yapılacak şeyler buna benzer şeylerdir” ifadesini kullandı.

“ÖZEL BAKIM SÖZ KONUSU”

Erdoğan’a ayrıca İmralı’yla görüşmeler konusunda BDP'nin talepleri ve Selahattin Demirtaş’ın, Öcalan'ın koşullarını görüşmeye müsait hale getirilmesi yönündeki talebi hatırlatıldı. Erdoğan, “Bir defa İmralı’nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayandan çok daha iyi koşullardır. Burada adeta özel bakım söz konusudur. Ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş kişilere kendi yakınları rahatlıkla gidebiliyor. Kendileriyle görüşebiliyor, hiçbir manisi yok."

HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Başbakan'a kabinede yaşanabilecek olası değişiklikler de soruldu. Erdoğan "Her an her şey olabilir" sözleriyle revizyon sinyali verdi.