BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın Newroz’da yaptığı çağrıyı yinelediğini söyledi. Buldan, Öcalan’ın “Derinlikli müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini” belirttiği aktardı.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile BDP heyetinin yaptığı görüşmenin detaylarına ilişkin Sterk TV'nin anahaber bültenine konuştu. Buldan, “İmralı adasında Sayın Öcalan ile yaptığımız görüşmeye Sayın Demirtaş katılmadı. Heyetten çıkarıldı” dedi. Buldan, BDP Bingöl Milletvekili ve Grup Başkanvekili İdris Baluken ile İmralı adasına gittiklerini hatırlattı.

Öcalan ile yaklaşık ikibuçuk saat süren bir görüşme yaptıklarını vurgulayan Buldan, Öcalan’ın Kürt halkına selam ve saygılarını, şükranlarını ilettiğini belirtti. Kurban Bayramı’nı kutladığını da vurgulayan Buldan, “Sürece ilişkin bir değerlendirme yaptı” dedi.

Öcalan’ın dört yıldır büyük bir çaba içerisinde olduğunu, son bir yılda başlatmış olduğu sürecin anlamlı olduğunu söylediğini aktaran Buldan, “Yürütülen çaba ile toplum rahatladı, fakat dağ gibi sorunların önümüzde durduğunun altını önemle çizdi” diyerek sözlerini sürdürdü.

Öcalan’ın “Bu çalışma, hatası ve sevabı ile yılını doldurdu” dediğini de aktaran Buldan, önerilerini yazılı ve sözlü olarak ilettiğini de belirtti.

Anlamlı, derin müzakereler için devletin tavrını beklediğini, sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini vurguladığını da Buldan sözlerine ekledi.

“Bu müzakerenin anlamlı, sonuç alınabilir müzakere olabilir” dediğini de kaydeden Buldan, Öcalan’ın bir yıldır yasal zeminin oluşmadığı gibi, gelişmenin kaydedilmediğini söylediğinin de altını çizdi. Buldan, Öcalan’ın “Süreç ile ilgili umudumu kaybetmedim, ancak bunun hayal kırıklığına dönüşmemesi gerekiyor” dediğini de vurguladı.

Öcalan’ın bayram mesajı ilettiğini de sözlerine ekleyen Buldan, ayrıca El Kaide ve El Nusra gibi, İslama ihanet halindeki kesimlere karşı Diyarbakır'da demokratik İslam Kongresi çağrısı yaptığını da söyledi.

Buldan, Öcalan’ın M. Hayri Durmuş, Mehmet Karasungur ve Gurbetelli Ersöz gibi çok değer yaratan Bingöl halkına da selamlarını ilettiğini kaydetti. (ANF)