Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, dün 55 yaşındaki Mehmet Emin İnan, 23 yaşındaki Cudi Teber ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin ölümünden sonra bugün de 19 yaşındaki Mahsum Aldoğan ve 56 yaşındaki Fehime Aktı yaşamını yitirdi. Ölenlerden biri ambulans gelmediği için kan kaybından bir diğeri ise yaralıya yardım etmek isterken polislerce açılan ateş sonucu öldü.

Nusaybin’de bundan önce ilan edilen ve 14 gün süren sokağa çıkma yasağında 9 sivil yaşamını yitirmişti.

AMBULANS ENGELLENDİ KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

Evrensel’de yer alan habere göre, Nusaybin’de 5. kez ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından şiddetli saldırılar başlatan özel harekat timlerinin Dicle Mahallesi’nde açtığı ateş sonucu yaralanan 5 kişi arasında bulunan Cudi Teber, Nusaybin Devlet Hastanesinde ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları 23 yaşındaki Cudi Teber’in sokağa çıkar çıkmaz polislerce ayağından vurulduğunu, polisin ambulansın geçişini engellediği için 3 saat yerde bekletildiğini söyledi.

Nusaybin Belediye eş başkanlarının girişimleri sonucunda ambulans içeri girerken, yaralılardan Cudi Teber’in çok fazla kan kaybettiği öğrenildi. Teber, Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldığında doktorlar aileye çok fazla kan kaybettiği için yaşamını yitirebileceğini söyledi. Ayağına kurşun isabet eden Teber’in aşırı kan kaybından yaşamını yitirdiği öğrenildi.

YARDIMA GİDENLERE ATEŞ AÇILDI: BİR ÖLÜ

DİHA’ya konuşan görgü tanıkları Dicle Mahallesi Ziyan Sokak’ta dün polisin açtığı ateş sonucu yaralanan Cudi Teber’in yardımına koşanlara da polisin ateş açtığını, dün ölen Mehmet Emin İnan’ın da bu sırada vurulduğunu söyledi.

İddiaya göre polisin bu saldırısında İnan’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı. İnan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaşamını yitirirken, diğer kişiler yaralı bir şekilde orada bekletildi. Hem Teber hem de yardımına giden yurttaşlar yaklaşık 3 saat boyunca yaralı halde yerde bekletilirken, polis ambulansların geçişine izin vermedi.

BİR GENÇ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İlçede polis saldırıları bugün daha da şiddetlendi. Sabah saatlerinde özel harekat timlerinin ateş açması sonucu karnından ağır yaralanan 19 yaşındaki Mahsum Alpdoğan adlı genç kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Fırat Mahallesi’ne bağlı Kanal Sokak’ta Kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucunda karnından yaralanan ve ambulansın girişine izin verilmediği için bir süre olay yerinde kalan Alpdoğan, daha sonra yurttaşların yardımıyla battaniye içinde ambulansın bulunduğu bölgeye taşındı. Hastaneye kaldırılan Alpdoğan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alpdoğan’ın cenazesinin otopsisi yapılmak üzere Mardin Devlet Hastanesi morguna gönderileceği öğrenildi.

Polisin Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle Mahallelerine saldırıları da devam ediyor. 4 mahalleyi birbirine bağlayan Çağçağ Caddesi üzerinde konuşlanan polisler mahallelere dönük yaylım ateş açarken, Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim sokakta 56 yaşındaki Emine Kayran yaralandı.

56 YAŞINDAKİ FEHİME AKTI YAŞAMINI YİTİRDİ

Evinin bahçesindeki ineklerine bakmak için evden çıktığı belirtilen Kayran, sokak başında konuşlanan zırhlı araçlardan ateş açan özel timlerce vuruldu. Kalçasından yaralanan Kayran, yakınları tarafından evin içerisine alındı. Yaralı kadın daha sonra evinin bulunduğu sokağın başına gelebilen ambulansa taşınarak Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

56 yaşındaki Fehime Aktı da Dicle Mahallesi'nde yer alan Tunç Caddesi üzerinde bombaatar mermisinin göğsüne isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aktı, ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Aktı, buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK YARALANDI

Fırat Mahallesi'ne yönelik devam eden polis saldırıları sırasında ise 12 yaşındaki M. A. adlı bir çocuk, Altay Sokak üzerinde sol omzundan aldığı kurşunla yaralandı.

Polislerin saldırılarını aralıksız sürdürmesi nedeniyle çocuğun henüz hastaneye kaldırılmadığı öğrenildi. (Evrensel)