Nurtepe'de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için çalışma yürüten HDP üyeleri, Halk Cephesi tarafından engellenmek istendi.

HDP'lilerin kurduğu standı dağıtan Halk Cepheliler, Demirtaş broşürlerini de yaktı. Bunun üzerine HDP üyeleri ile diğer grup arasında çatışma yaşandı.

Tartışmanın, Halk Cephesi üyelerinin "Çayan Mahallesi" olarak adlandırdıkları mahallede Selahattin Demirtaş için seçim çalışması yaptırmayacaklarını söylemesi ile başladığı öğrenildi. Yaşanan tartışma çatışmaya dönüşürken, her iki taraftan da yaralılar olduğu, Kürtlere ait bazı dükkanların saldırıya uğradığı bildirildi.

Halk Cephesi resmi twitter adresinden "Çayan Mahallesi'nde hiçbir siyasi partiye seçim propagandası yaptırmayacağız" açıklaması yaparken, halkınsesitv.com sitesinde yer alan haberde ise HDP'lilerin Halk Cephesi üyelerine saldırdığı öne sürüldü

YARALILAR VAR
Gerginlik Demirtaş standının açılmasıyla başladı. Standın kaldırılmasını isteyen Halk Cephelilere kaldırılmayacağı yanıtı verilmesi üzerine stand dağıtıldı, bildiriler yakıldı. Gerginlik sonrasında yaşanan arbedede, her iki taraftan da yaralıların olduğu bilgisi geldi.

HDP İl Eş Başkanları Feray Mertoğlu ile Şamil Altan'ın bölgeye gittiği öğrenildi. (ETHA)