CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, Evrim teorisi hakkındaki, "Evrim teorisi zaten bilimsel olarak da eskimiş ve çürümüş bir teoridir. Yani illâ bu teori mutlaka okutulacak diye bir kural yok" sözlerini eleştirdi.

Özel, "Özgür Özel'in dedesine maymun diyen yok. Numan Kurtulmuş'a senin deden maymun diyen yok. Bu maymun korkusundan kurtulsun, önüne sağlıkla bakmayı bilsin" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Manisa İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Özel toplantıda Evrim Teorisi'nin müfredattan çıkarılmasını eleştirdi.Özel şunları söyledi:

"Milli Eğitim'de yapılan hataların 20 yılı etkileyeceğini ifade eden CHP'li Özel, şunları ekledi: "Bugün bir cerrah hata yaparsa, daha hasta ameliyathaneden çıkmadan 20 dakika içinde belli olur. Bugün bir polis, asker ve hakim hata yaparsa birkaç ay, yıl içinde ortaya çıkar ve telafisi olabilir. Ama milli eğitimde yapılan hatalar bir kuşağı ve 20 yılı etkilemektedir. Bugün Numan Kurtulmuş denen hükümet sözcüsü kafasında, dağarcığında hangi eski köhne ve ideolojik bilgi varsa demektedir ki 'Evrim meselesi terk edilmiş bir meseledir.

Evrim tartışmaları geride kalmıştır. Doğru olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu sebepten müfredattan çıkartıyoruz.' Maalesef bu 30 yıl önceki köhne evrim tartışmalarını hatırlayan, onun üzerinden konuşan Numan Kurtulmuş'a şunu söylemek lazım. Bugün bütün dünyadaki biyolojik evrimciler, var güçleriyle evrim üzerinde çalışmakta, hepimiz için çok doğru işleri yapmaktadır. Sayın Numan Kurtulmuş, biyolojik evrim esas olarak yaşamın nasıl başladığıyla ilgili tartışmayı yürütmemektedir.

Yaşam başladıktan sonra bu dünyada neler oluyor, neler farklılaşıyor buna karşı nasıl tedbirler alınabilir bu konuşulmaktadır. Özgür Özel'in dedesine maymun diyen yok. Numan Kurtulmuş'a senin deden maymun diyen yok. Bu maymun korkusundan kurtulsun, önüne sağlıkla bakmayı bilsin. Numan Kurtulmuş gibi düşünseydi bütün başbakan yardımcıları, biz dünyayı birkaç sene içinde açlığa ve küçük bebeklerimizi hastanelerde enfeksiyonlarından ölüme terk ederdik."