Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, yılbaşının ilk saatlerinde Ortaköy'de düzenlenen Reina saldırısının niteliği açısından önceki terör eylemlerinden farklı olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, sosyal medyada provakatif paylaşımlarda bulunanlara, kin ve düşmanlığa sevk edenlere izin verilmeyeceğini, Türkiye'nin 'Dingo'nun ahırı' olmadığını söyledi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları: 

Türkiye'nin sınırdışı operasyonlarının verdiği rahatsızlıktan ötürü düzenlenen bir terör eylemidir. Ancak türkiye bıkmnayacak ve yılmadan operasyonlarına devam edecektir. 

Türkiye de 2017'de bu terör örgütlerinin başına bela olmaya devam edecektir. Sosyal medyadan yapılan bir takım fütursuz, şuursuz dengesiz paylaşımlarla Türk milletinin arasını açmaya çalışıyorlar. Ama Türk milletinin şuuru gayet yerindedir ve bunlara paye vermeyecektir. 

Halkımız arasında ayrılık yaratmak için yapılmış bir saldırıdır. Ancak halkımız uyanıktır ve uyanık davranmaya devam etmelidir. Saldırının ne eğlence merkezi ne de ibadethanede yapılmış olması fark etmez. Hayat şartlarına saldırı üzerinde milletimizi bölemezler, buna izin vermeyeceğiz. 

Elleri kırılsın ve onlara bu işi yaptıranların da kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz. Beşiktaş saldırısında ve daha önceki saldırılarda nasıl yekvücut olduysak bu Ortaköy saldırısında da teröre karşı omuz omuza duracağız.  

Uluslararası ülkeler küresel terör örgütlerine lojistik ve silah desteği vermeye devam ettikçe, hiçbir üşlkenin insanı artık rahata eremez, huzur bulamaz. 
Uluslararası camianın timsah gözyaşı dökmesinin bire anlamı yok. Türkiye olarak bütün uluslararası camiaya yaptığımız çağrıdır. Terör örgütlerini desteklemeye hemen son verilmeli. 

Gelin teröre karşı ortak mücadele verelim. Siyasi farklılıklara rağmen insanlıkta buluşalım. Türkiye yeni barış inisiyatifleri geliştirecek. Irak yönetimiyle yeni bir dönem başlatılıyor. 

'OHAL LAF OLSUN DİYE ÇIKARILMADI' 

Bütün soruşturmalar zor ama bu soruşturma çok titizlikle yürütülmesi gerekiyor. Saldırganın eşkali ve parmak izi gibi bilgilere ulaşılmıştır. Ancak bu soruşturma bir tek fazla bilgi bile verilemeyecek bir soruşturma. OHAL laf olsun diye başlatılan bir şey değil. 

Sürmesi gerektiği kadar sürecektir. Son zamanlarda 248 saldırı gerçekleşmeden önlendi. Uluslararası güçler, yeri geldiği zaman dost gibi görünüyor, yeri geldiğinde sizden daha terör karşıtı gibi görünüyorlar. Ama sonra görüyorsunuz ki bu örgütlere yardımcı oluyorlar. 
 
Terör örgütlerinin arkasındaki desteği bir haftalığına çeksinler, nasıl pıtır pıtır döküldüklerini görürüz. 

'BU ÜLKE DİNGONUN AHIRI DEĞİL' 

Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak birmecra değildir. Bu nedenle 'ayaklarını denk alsınlar' dedim. Provakatif olarak kullanılan tüm sosyal medya hesaplarını kontrol ediyoruz.
 
Etmeye de devam edeceğiz. Bu memeleket dingonun ahırı değildir. Bu fitne fesat sokmaya çalışanlarla mücadeleye devam edeceğiz. 

Milleti bölmelerine, düşmanlık tohumları ekmelerine izin vermeyeceğiz. Bundan alınanlar olursa da alınmaya devam etsin. 

Ülke menfaatleriyle bağdaşmayan paylaşımlar suçtur. Bütün yayınlar takip edilecek. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan paylaşımlar yapanlarla savaşımız sürecek. 347 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldı. 92 kişi hakkında işlem yapıldı.