İddiaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki büyük transfere hazırlanıyor. Erdoğan, pazartesi akşamı yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AK Partili olabileceğini söyledi ve konuyu tartışmaya açtı. Radikal’in haberine göre, bazı MYK üyeleri, “Niye şimdi, önceden niye gelmedi?” gibi tepkiler gösterse de çoğunluk olumlu görüş bildirdi.

 

Erdoğan’ın Kurtulmuş ve Soylu ile birlikte partisinin büyük kongresinde gövde gösterisi yapması bekleniyor. Katılımın gerçekleşmesi durumunda partisiyle beraber AK Parti ‘ye geçecek olan Kurtulmuş’un parti yönetiminde görev alması bekleniyor. Kurtulmuş’un adı Erdoğan sonrası muhtemel genel başkan adayları arasında da geçiyor.

 

Erdoğan’ın Kurtulmuş’a 2007 seçimleri öncesi milletvekilliği teklif ettiği biliniyor. Erdoğan gibi Kurtulmuş da ‘Milli Görüş’ hareketinden yetişen bir isim. Kurtulmuş, Erdoğan - Gül ve Arınç’ın başını çektiği yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan’ı tercih etmişti. SP’ye genel başkan olan Kurtulmuş da bir süre sonra Erbakan’la bağlarını kopardı ve HAS Parti’yi kurdu. 12 Eylül referandumuna aktif destek vererek tek başına parti gibi çalışan Soylu’nun da son seçimlerde AK Parti ’den adaylığı gündeme gelmişti.

 

‘DÜN AKŞAM BERABERDİK’

Platin Haber, konuyla ilgili Has Parti yönetimiyle görüştü. Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, çıkan habere ‘spekülasyon’ dedi. Bu konunun sık sık gündeme geldiğini söyleyen Bekaroğlu ‘Dün akşam beraberdik böyle bir şey olsa bize söylerdi.’ dedi.

 

HAS PARTİ MYK TOPLANIYOR

Bu arada, Has Parti MYK toplantısı Ankara’da acil gündemle toplanıyor. İstanbul’dan parti yetkililerinin de toplantıya çağrıldığı gelen haberler arasında. Konuyla ilgili açıklama yapmasını beklenen Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan ‘Bu konuda açıklama yapacak kişi Numan Bey’dir. Onun açıklama yapmasını bekliyoruz.’ dedi. Herkes şimdi Numan Kurtulmuş’un bu haber hakkında yapacağı açıklamayı bekliyor.

 

KURTULMUŞ'TAN AKP İDDİALARINA AÇIKLAMA

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'AK Parti'den bir teklif gelmedi. İddiaları gazetelerden öğrendim. O nedenle değerlendirme yapmak doğru değil' dedi.

 

SÜLEYMAN SOYLU’DAN YEŞİL IŞIK

AK Parti tarafından transfer edileceği konuşulan eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Şahsi siyasi geleceğimin gündem olması, millete haksızlıktır" dedi.

 

Gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Soylu, “Bizimle ilgili oluşan hüsnü zanna ve değerlendirmeye müteşekkirim, minnettarım. Gazetenin haberinden anladığıma göre AK Parti’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında bizim dışımızda gerçekleştirilen bir değerlendirmedir. Elbette tafsilatını bilmem mümkün değildir" şeklinde konuştu.

 

Eski DP Genel Başkanı Soylu, şöyle devam etti: “Milyonlarca insanın bugününün ve geleceğinin şekillendiği ve tarihin akışının yeniden belirlendiği hadiselerin cereyan ettiği sıcak bir dönemde bizim şahsi siyasi geleceğimizin gündem olmasını milletimize haksızlık olarak görüyorum. Önemli olan şahıslar ve isimler değil, milletin ve memleketin demokratikleşmesi ve ilerlemesidir. Bölgemizin barışa ulaşmasıdır. Gündemimizin bu olması gerektiğini ve meşguliyetimizin buna yönelmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.”