Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş; "8 yıldır iktidarda olan partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi ya, bu ismi şöyle değiştirelim; 'adaletsiz kalkınma partisi' olarak ve bundan sonra öyle kullanalım" dedi.

Adıyaman'daki programının ardından yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak Şanlıurfa'ya gelen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Topçu Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasının başında programdaki gecikmeden dolayı vatandaşlardan özür dileyen Kurtulmuş, "2 saatlik bir gecikmeyle geldik. Hepinizden bütün Urfalılar'dan hakkınızı helal etmenizi istiyoruz çünkü geç kaldık. Ne yapalım biz fukara partiyiz, öyle helikopterlerimiz, özel uçaklarımız yok. Arkamızda öyle büyük sermaye babaları, enseleri ve kasaları yağlı olanlar yok. Arkamızda sadece halkımız ve kalbimizde sadece inancımız var" dedi.

HAS Parti'nin 6 ay gibi bir süre içerisinde kurularak teşkilatlanmasını tamamladığını ve halkla kucaklaştığını ifade eden Numan Kurtulmuş, Anadolu'da yaptıkları gezilerin özetini, "HAS Parti tutmuştur, Halkın Sesi Partisi Türkiye'nin geleceğidir. Bütün milletimiz bunu görüyor" şeklinde ifade etti.

Konuşmasında AK Parti ve CHP'yi eleştiren Kurtulmuş, iki partinin liderleri arasındaki konuşma üslubuna değinerek, şunları kaydetti:

"Birisi diyor ki 'sen merdivene binmeyi bile bilmiyorsun', öteki de diyor ki 'sen de beygire binmeyi binmiyorsun' ondan sonra ne kolay... Türkiye'de Kürt sorununu nasıl çözeceksin, GAP'ı nasıl bitirip, Urfa'nın bu güzel ovasını sulayıp, bu çiftçilerimizi nasıl onurlu bir hayat yaşamaya kavuşturacaksın. Yüzde 25'i işsiz hale gelmiş gençlere nasıl iş bulacaksın, gelir dağılımı adaletini nasıl ortadan kaldıracaksın. Bunları konuşmak zor ama merdivenden ve beygirden bahsetmek kolay. Bu da yetmiyor arkasından diyorlar ki 'sağcılar bu partiye oy versin', 'solcular bu partiye oy versin', 'dindarlar bu partiye oy versin', 'Biraz daha az olanlar, bu partiye oy versin', 'Türkler şu partiye, Kürtler bu partiye oy versin', 'Aleviler şu partiye, sünniler bu partiye oy versin.' Yine halkı bölerek, halkı kamplaştırarak, siyaseti kolay bir şekilde yapmaya gayret ediyorlar. İşte tam bu noktada HAS Parti'ye ihtiyaç var. HAS Parti, küfretmeden konuşmasını biliyor. HAS Parti Türkiye'de düşmanlıklar üzerine, kamplaşma üzerine siyaset yapmıyor, HAS Parti Türkiye'de karşı tarafa çelme takmıyor, karşı tarafa karşı üstünlük taslamayı siyaset üslubu olarak kabul etmiyor, doğruya doğru diyor, eğriye eğri diyor."

Konuşmasında AK Parti Hükümeti'nin ekonomik alandaki icraatlarını da eleştiren Kurtulmuş, "Bu ülkenin malını, mülkünü, bu halkın kazancını 3-5 kişiye peşkeş çekiyorlar. Bunun adına adalet, kalkınma, refah falan demezler. Denilirse denilirse ne derler biliyor musunuz? 8 yıldır iktidarda olan partinin adı 'Adalet ve Kalkınma Partisi' ya, gelin isterseniz bu ismi şöyle değiştirelim. 'Adaletsiz Kalkınma Partisi' olarak değiştirelim ve bundan sonra öyle kullanalım. Bizim Türkiye'ye vaadimiz, adaletli bir kalkınmayı sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul projesi

Konuşması sırasında alandaki "Çılgın Proje, HAS Parti" dövizini gören Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kanal İstanbul Projesi"ne değinerek, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, bu benim hayalim diyor. Proje olmadığı zaten belli, fizibilitesi, finansmanı, çevre etüdü, deprem etüdü yok. Onun için, onun üzerinde konuşmayacağım. Ama sayın Başbakan illa kanal açmak istiyorsan, gel buraya GAP'ta bitirilememiş kanalları, bu milletle beraber, hep beraber açalım. Ne hikmetse GAP'tan hiç bahsetmezler. Çünkü GAP'ın kanallarını açtıkları zaman o güzel kanalların etrafına dünyanın küresel finans kapitalizminin büyük şirketlerini getiremeyecekleri için buradaki kanalları bir türlü bitirmek akıllarına gelmiyor."

Konuşmasının sonunda, toplanan kalabalıktan genel seçimler için partisine oy isteyen Kurtulmuş, seçim otobüsünün üstünden karanfil atarak miting alanından ayrıldı.