Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde BDP'nin 2 kez yapılan sayım sonucunda kazanması ardından AKP'nin Bitlis İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu 3. kez oy sayımı yapıldı.

Sayımın ardından seçim sonucu iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden seçime gidilmesine karar verildi.

Seçim sonuçlarına göre, BDP 4 bin 522 oyla yüzde 48.72, AKP 4 bin 490 oyla yüzde 48.33 oranında oy aldı.

ANF'nin haberine göre; Norşin merkeze, Bitlis ve ilçelerinden zırhlı araç takviye edildi. Çevik kuvvetlerin de sevkedildiği kentteki parklarda insanların bir araya gelmesi engelleniyor. Norşin adliyesi de çevik kuvvet ve zırhlı araçlar ile abluka altına alındı.

BDP Bitlis milletvekili Hüsamattin Zenderlioğlu ise, komplo ve hırsızlık ile seçimlerini iptal edildiğini söyledi. Zenderlioğlu, "Güroymak'ın Yeşilova Mahallesinde 250 seçmenin oy kullanacağı bir sandıkta, sandık başkanı zarfların arkasına mühür vurmayarak seçimin iptal olmasına neden olmuştur. Biz bununla ilgili gerekli itirazımızı yaptık. Biz kardeşlikten ve barıştan yanayız. Norşin (Güroymak)'deki kardeşlerimiz bunu böyle bilsinler. Bu sandıkta güçlü olduğumuzu bilen güçler, bunun böyle olmasını istemişler" dedi.

AHLAT'TA DA BENZER DURUM

Yerel seçim sonuçlarına göre BDP Bitlis merkezinin yanısıra Ovakışla, Norşin, Hizan, Mutki, Ahlat ilçeleri ile Yolalan beldesini kazanmıştı.

Norşin'de olduğu gibi Ahlat'da da seçimleri BDP'nin kazandığının resmi olarak açıklanması ardından, AKP'liler sonuçlara itiraz etmiş oylar 4 defa sayılmıştı.

İlk 3 sayımda BDP'nin kazandığı doğrulanmasına rağmen son sayımda AKP'nin 287 oy farkı ile belediyeyi kazandığı açıklanmıştı.