CHP'li Nilüfer Belediyesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'eşcinsel kotası' eleştirilerine ilişkin açıklama yaptı.

CHP'li Nilüfer Belediyesi’nin açıklamasında, "dezavantalı grupların hepsinin karar sürecine katılımı için talep doğrultusunda kota uygulanır. Mahalle Komiteleri, Nilüferliler olarak Türkiye'ye örnek olduğumuz, toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir demokrasi platformudur"  denildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Nilüfer Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Muhtarlar, Mahalle Komiteleri’nin doğal başkanlarıdır. O mahallede bulunan tüm STK’lar, kadın derneklerinin başkanları, cami derneklerinin başkanları, okul aile birliği başkanları, okul öğrenci başkanları, aile hekimlikleri, sendikalar, spor kulübü başkanları vs. de Mahalle Komitelerinin doğal üyesi olarak temsil edilir."

"Bizim yürüttüğümüz eşitlikçi çalışmalar sonucunda, dezavantajlı grupların yani kadın, genç, engelli ve LGBTİ bireylerin çekimserliğini yenmek, mahalledeki kararlara onların da katılımını sağlamak için başvuru olduğu takdirde mahalle bazında kota uygulanmaktadır."

"Mahalle Komiteleri, bu kentin sivil bir oluşumu, kente yönelik hizmetlere ve karar süreçlerine dahil olan bir yapıdır. Nasıl ki Nilüfer Belediye Meclisi’nde ilk söz hakkı vatandaşın ise, Mahalle Komiteleri de Nilüfer Belediyesi’nin tüm karar süreçlerine dahil edilmektedir. Yani Mahalle Komiteleri, Nilüfer’de hak temelli, insan odaklı, kimseyi ötekileştirmeden hizmet üreten bir platformdur."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Milletimizin değerleri ile bağları öylesine kopmuştu ki, CHP'li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde 5'te 1 oranda eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın, şu hale bak ya. Böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Biz bu partinin hangi söylediğini dikkate alamım. Konuşmaya değer bulalım. Milletimizin değerlerine savaş açanlarla işimiz olmaz.

Berlin'in caddelerinde dolaşıyorlar, Paris'te Brüksel'de oralarda dolaşıyorlar. Devletin binalarına bölücü örgütün başının posterlerini asıyorlar. Bunlar birbirleri ile danışıklı dövüş içindeler. Hepsi hikaye. Biz bunların kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Gerektiğini de gerektiği gibi yapacağız.

(Kaynak: BBC Türkçe)