Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın vurulma anını gösteren görüntülerin ortaya çıkmasının ardından bir polis gözaltına alınırken, Kazanhan'ın babası M. Emin Kazanhan, devlet ve hükümet yetkililerin "Orada polisler yoktu" açıklamalarına atıfta bulunarak, "Yetkililer polisler yoktu orada, bakın her şey ortada" diye tepki gösterdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde 14 Ocak günü vurulan 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın vurulma anının görüntülerinin medyada yayınlanması ve bir polisin gözaltına alınmasının ardından, baba M. Emin Kazanhan konuştu. DİHA’ya konuşan Kazanhan, çocuğunun ölümünden polisin sorumlu olduğunu ilk günden bildiklerini vurguladı.

'ZATEN İLK GÜN POLİSLERİN YAPTIĞINI BİLİYORDUK’       

Tüm görgü tanıklarının polislerin ateş açtığı yönündeki beyanlarını hatırlatan Kazanhan, özellikle hükümet yetkililerin, "Polislerimiz o saate o çevrede görevli değildirler" açıklamalarına da atıfta bulunarak, şöyle konuştu: "Zaten ilk gün biliyorduk polisler tarafından katledildiğini, çünkü herkes görmüştü. Ama bir türlü devlet ve hükümet yetkilileri bunu kabul etmek istemiyorlardı. Yetkililer, Nihat'ın katledildiği saate polislerin orada görevli olmadığını, gaz bombalarının atılmadığını ve ateş edilmediğini belirtiyorlardı. O zaman bu ne? Her şey ortada değil mi? Polisler de orada, gaz bombaları da atılmış ve Nihat da kurşunla katledilmiş. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sorumlular yargılanmadığı, cezalandırılmadığı sürece biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz."

Görüntülerin ortaya çıkmasının önemli olduğuna işaret eden baba Kazanhan, "En az müebbet cezası verilmesi gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler: İşte 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurulma anı

                          Nihat Kazanhan'ı vuran polis gözaltına alındı