Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Lübnan’da yayımlanan El Ahbar gazetesine konuştu.

İki gün boyunca yayımlanacak olan röportajların yarınki bölümünde Nasrallah’ın Katar ve Türkiye’yi IŞİD’i desteklemekle suçladığı belirtildi.

Lübnan’dan yayın yapan Daily Star’ın haberine göre Nasrallah, Suriye’deki silahlı grupları desteklemeye devam eden Lübnan partilerini de eleştirdi.

“Türkiye ve Katar IŞİD’i destekliyor ve Suudi Arabistan da IŞİD’den korkuyor” diyen Nasrallah, Ürdün, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri dahil “Tekfirci” olarak adlandırdığı düşüncenin var olduğu her yerde IŞİD’e destek olduğunu söyledi.

‘MÜDAHALE ETMESEYDİK IŞİD BEYRUT’TAYDI’

Hizbullah militanlarının Kalamun ve Kuseyr’de silahlı gruplara karşı mücadele etmese, IŞİD’in bugün Beyrut’a ulaşmış olacağını söyleyen Nasrallah, herkesin bölgedeki Müslümanları, Hıristiyanları ve dini azınlıkları koruma mücadelesinin parçası olması gerektiğini belirtti.

Nasrallah, röportajın bugün yayımlanan bölümünde Hizbullah’ın Suriye’deki varlığının örgütü İsrail’e karşı hazırlıksız durumda bırakmadığını vurguladı.

Nasrallah, “Ülkemizi ve Suriye ile olan sınırımızı tıpkı güney sınırını(İsrail sınırı) koruduğumuz gibi koruyacağız” dedi. Nasrallah, Hizbullah’ı direnişin örgütü olma pozisyonundan çıkarıp sadece Şii’lerin örgütü olarak sınırlama girişimlerinin yaşandığını da belirtti. (Evrensel)