Son yerel seçimde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, parti kuracağı veya merkez bir partiye geçeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Sarıgül, CHP'nin üyesi olduğunu ve yıllardan beri sosyal demokrasiyi savunduğunu anlatırken, "Mustafa Sarıgül; birleştiren olma, düşüncelerinin iktidara gelmesi için de bütünleştiren olmak durumunda. Türkiye değişim hareketine gönül veren binlerce arkadaşımızla birlikte sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasını arzu ediyoruz" dedi.

CHP'li Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tuna ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Konya'yı ziyaret etti. CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Sarıgül, parti kuracağı ya da merkez bir partiye geçeceği yönünde çıkan haberleri hatırlatan gazetecilere internet ortamında yayınlanan haberin hiç bir doğruluk payı olmadığını söyledi. Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:

"Mustafa Sarıgül değişim, gelişim istiyor. Mustafa Sarıgül CHP'nin üyesi ve yıllardan beri sosyal demokrasiyi savunuyor. Musatfa Sarıgül, birleştiren olma durumunda. Mustafa Sarıgül, düşüncelerinin iktidara gelmesi için de bütünleştiren olmak durumunda. Türkiye değişim hareketine gönül veren binlerce arkadaşımızla birlikte biz sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasını arzu ediyoruz."