İstanbul'un Şişli ilçesinin eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişiklik referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesinden Hande Zeyrek'e konuşan Mustafa Sarıgül, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Sivas gibi şehirlerde referandum çalışması yürüttüğünü anlattı.

Önümüzdeki hafta Düzce, Diyarbakır ve Şırnak'a gideceğini aktaran Sarıgül, "Gidip de partililere konuşayım mantığını doğru bulmuyorum. Bire bir gidip dolaştım, esnafla beraber oldum. Özellikle referandumda ‘Evet' verecek olan bölgeleri çok dolaştım. Diğeri işin kolayı oluyor. Partililer bir salonda toplansın, git konuş doğru mantık değil. Bir şey de kazandırmaz" ifadelerini kullandı.

AKP'LİLERDEN 'HAYIR'A YÖNELEN ÇOK YURTTAŞIMIZA ULAŞTIM’

Referandumun sonucunu AKP ve MHP seçmeninin belirleyeceğini savunan Mustafa Sarıgül, MHP seçmeninin büyük kısmının "hayır" diyeceğini iddia etti.

Sarıgül, "Ben vicdani olarak çok rahatım çünkü ‘Evet' oyu verecek olan çok yurttaşımıza ulaştım. AKP seçmeni içinde de ‘Hayır'a yönelen insan çok. İkna edilmeleri gerekiyor. Biz de neden ‘Hayır' oyu vermesi gerektiğini anlatıyoruz" diye konuştu.

‘OKULLAR, ADLİYELER, CAMİLER KAMPANYALARIN İÇİNE DAHİL EDİLİYOR’

'Hayır' kampanyası yapanlar üzerindeki baskıdan bahseden Mustafa Sarıgül, "Okullarımız, adliyelerimiz, camilerimiz kampanyaların içine dahil ediliyor. Bunlar doğru değil. Bakın belediye başkanlığım döneminde sayısız okul yaptım. Sayısız ibadet yerlerine, camiye, cemevine, sinagoga yardımda bulundum. Ama hiçbir seçimde ne kendim ne de partim için destek istemedim. Onları asla ve asla siyaset malzemesi olarak kullanmadım" diye konuştu.

'ERKEN SEÇİM' AÇIKLAMASI

Mustafa Sarıgül, "Referandumdan sonra erken seçim olur deniyor. Siz ne diyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Referandumdan sonra sonuç ‘Evet' de olsa, ‘Hayır' da olsa yerel seçimlerin öne çekileceği kanısındayım. Bir kere parti içindeki belediye başkanları 15 yıllık süreci doldurdu. Bazı belediye başkanlarından memnun olmadıklarını hissediyorum."