Kuzey Kıbrıs Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin katıldığı bir TV programında, seçimlerde aday olmaması için Türkiye resmi makamlarınca tehdit edildiğini ifade etti. 

Kuzey Kıbrıs’ta 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki gün kala Tv2020 adlı bir programa katılan Bağımsız  Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, seçimlerde aday olmaması için Türkiye resmi makamlarınca tehdit edildiğini açıkladı.

Konuşmasında, Türkiye'yi yönetene bağlı bir makam tarafından ‘aday olmaman senin ve ailen için iyi olur’ mesajının özel kalem müdürü aracılığıyla kendisine iletildiğini söyleyen Akıncı, mesajı sormak amacıyla Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi Cumhurbaşkanlığı'na davet ettiğini, ancak Başçeri’nin davete cevap vermediğini belirtti.

LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ YALANLADI

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği, “TV2020 kanalında yayınlanan bir programa katılan sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeler tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti seçimlerin güvenle yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır. Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının daha önceki açıklamalarımızda defalarca dile getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bu rahatsız tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır” denildi. 

2000 yılında Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne adaylığını koyan Derviş Eroğlu da seçim sonucunda ikinci tura çıkmayı başarmasına rağmen aniden adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. 2010'da cumhurbaşkanı seçilen Eroğlu'nun "peşime 42 MİT mensubu taktılar" açıklaması da uzun süre konuşulmuştu.