Muş Hasköy’de blok oy kullanan AKP Milletvekili Adayı Abdulselam Er’in akrabaları ve silahlı korucular duruma müdahale eden HDP’li aday ve yöneticilere saldırdığı belirtildi.

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Karaağaç ve Sungu beldelerinde, AKP adayı Abdulselam Er’in akrabaları ve korucuların blok oy kullandığı belirtildi.

Söz konusu ihlallere sandık görevlilerin müdahalede zorlandığı her iki beldede inceleme yapan HDP Muş milletvekili adayları Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım, HDP il eşbaşkanları Elif Çetinbaş ve Abdurrahman Çapın, gezici müşahitler, avukatlar ve durumu görüntülemeye çalışan gazeteciler korucu ve Er’in akrabalarının saldırısına uğradığı ifade edildi.

Ayrıca Sungu Beldesi’nde Er’in akrabaları ve silahlı korucularla, Sungu Hürriyet İlköğretim Okulu’da sandık başlarına gelerek toplu oy kullandı.

BİR KİŞİ, AİLESİNİN TAMAMI YERİNE OY KULLANIYOR

Bir kişinin ailesinin tamamın yerine oy kullandığı okulda, sandık görevlileri duruma müdahale etmekte zorlandığı ve bölgeye gezici müşahit ve avukatlar ile birlikte gelen HDP’lilerin, okul içine girip inceleme yapmak istemesi üzerine silahlı korucu ve Er’in akrabalarının saldırısına uğradığı ifade edildi.

Askerlerin olmasına rağmen müdahale etmediği okulda, içeri girmeleri engellenen HDP’lilere küfürler edildiği “Oyu olmayan hiç kimse okula giremez” şeklinde tehdit edildiği belirtildi. (DİHA)