Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Kobanê’ye saldırılarına karşı Urfa’nın Birecek ilçesine bağlı Ziyaret köyünde dün başlatılan çadır eylemi devam ediyor. 

Eyleme telefonla destek veren Kobanê Kantonu Başbakanı Enver Müslim, “Kobanê'nin direnişi devam edecek. Ve mutlaka zafere ulaşacağız bundan kimsenin kaygısı olmasın. Yaşasın halkların kardeşliği, kahrolsun o karanlık ve cani güçler” dedi.

'Sizler bu eyleminizle Kobanê'nin sahipsiz olmadığını gösterdiniz' diyen Müslim şunları söyledi: “19 Temmuz Rojava devrimiyle tarihte ki onurlu yerini alan Kürtler hiç bir zaman köleliği kabul etmeyecek. Bu nedenle 19 Temmuz iradesi tüm Kürt halkı ve Kürdistan'ın iradesidir. Bu nedenle sahip çıkılmalıdır. Kürt halkının 19 Temmuz'da irade sahibi olmasını hazmedemeyen çeteci güçler, tüm Rojava'yı ele geçireceklerini, sokakları kan gölüne çevirerek Kobanê'nin ismini Aynel İslam yapacaklarını söylüyorlar. Bu nedenle tüm gayret, onur ve namus sahibi tüm halkımızı direnişin kalesi Kobanê'ye destek vermeye çağırıyoruz. Şunu herkes bilsin ki biz burada varlık, yokluk savaşı veriyoruz"