Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP İl Başkanları toplantısındaki sözlerine dikkat çekti, "Sadece bu sözler dahi Erdoğan’ın 2023 seçimini kaybetme endişesine düştüğünü gösteriyor" dedi.

Yetkin, 'Erdoğan iktidarı teslim etmeyiz derken çatlaklar büyüyor' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İl Başkanlarına hitabında muhalefete yüklenip “iki yıl sonraki” seçimlere start verirken “bu memleketi teslim edemeyiz” demesi hem siyaset hem ekonomi dünyasında çok tartışılacağa benziyor. Sadece bu sözler dahi Erdoğan’ın 2023 seçimini kaybetme endişesine düştüğünü gösteriyor. Öte yandan seçimi kaybederse bir şekilde iktidarı muhalefete “teslim etmemeye” çalışacağı kuşkusunu da akıllara düşürüyor. Eğitimli hatip olan Erdoğan’ın “devretmek” fiili dururken “teslim etmek” fiilini kullanması dahi seçimi bir savaş gibi gördüğünü gösteriyor. Üstelik son gelişmeler AK Parti içinde Sedat Peker videolarıyla su yüzüne çıkan fay hatlarına, bu deha MHP ile Cumhur ittifakını da içine alacak şekilde yeni çatlaklar eklendiğini gösteriyor.

Buna son örnek MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya AK Parti yönetimin sahip çıkmadığı hararetle sahip çıkması oldu. Son günlerde AK parti cenahından medyaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Soylu’yu Beştepe’deki iki toplantıya çağırmadığı, güvenlik brifingini Soylu’dan değil, sadece MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan aldığı, aynı fotoğraf karesinde görüntülenmek istemediği gibi haberler sızdırılıyordu. Amaç belki de -tam da 15 Temmuz kalkışması yıldönümü yaklaşırken- yeni bir “kandırılmışım” söylemine zemin hazırlamaktı; Erdoğan naraya mesafe koymak istiyordu.