Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "AK Partililer Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı 9 Temmuz’da Diyarbakır’da “Bıji Serok Erdoğan” diye karşılamışlar. Kürtçe “Yaşasın Başkan Erdoğan” demek. Sloganın aslı, yasadışı PKK taraftarlarının, İmralı cezaevindeki liderleri Abdullah Öcalan için kullandığı “Bıji Serok Öcalan” şeklinde AK Partililer demek ki Kürt oylarına o kadar muhtaç hale gelmiş durumdalar ki “Bıji Serok Erdoğan” sloganından medet umuyorlar, seçmen çekeceklerini, düşünüyorlar." değerlendirmesini yaptı. 

Murat Yetkin'in, "AK Parti’nin MHP’yle 'Bıji Serok Erdoğan' sınavı" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

AK Partililer Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı 9 Temmuz’da Diyarbakır’da “Bıji Serok Erdoğan” diye karşılamışlar. Kürtçe “Yaşasın Başkan Erdoğan” demek. Sloganın aslı, yasadışı PKK taraftarlarının, İmralı cezaevindeki liderleri Abdullah Öcalan için kullandığı “Bıji Serok Öcalan” şeklinde AK Partililer demek ki Kürt oylarına o kadar muhtaç hale gelmiş durumdalar ki “Bıji Serok Erdoğan” sloganından medet umuyorlar, seçmen çekeceklerini, düşünüyorlar.

Aslında bu AK Partinin ilk “Bıji” vakası değil. Daha önce 2014’te Erdoğan, Abdullah Gül’ü devreden çıkarmak için yerine Ahmet Davutoğlu’na bıraktıktan sonra, Davutoğlu için de “Bıji Serok Ahmet” sloganı atmıştı AK Partililer. Henüz Erdoğan’ın MİT ve HDP üzerinden Öcalan ve PKK ile diyalogu yönettiği, bu defa da Binali Yıldırım üzerinden Davutoğlu’nu “Parti-içi darbeyle” tasfiye etmediği günlerdi. Davutoğlu daha sonra AK Parti’den -özellikle yolsuzluk iddiaları üzerine- sert eleştirilerle koptu, Gelecek Partisi’ni kurdu.

O arada MHP lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında Erdoğan’a muhalefet etmeyi bırakıp “Cumhur İttifakı” müttefiki oldu. Erdoğan’ın bütün yetkileri elinde toplayarak Cumhurbaşkanı, daha doğrusu “Türk tipi başkan” seçilmesi Bahçeli sayesindeydi. Bahçeli ise, özellikle Gelecek Partisini kurması ardından Davutoğlu’na ne zaman vurmak istese “Serok Ahmet” sözünü kullandı. Böylelikle Kürt seçmenin Davutoğlu’nu “Serok” gördüğünü, dolaylısıyla Davutoğlu’nun oy uğruna Kürtçülük yaptığı suçlamasında bulunuyordu. İşte, CHP’den İYİ Partiye dek hepsi “Serok” kafasındaydı.

Ama 9 Temmuz’da bir de baktık ki AK Partili seçmen bu defa “Serok Erdoğan” diyor.

Davutoğlu’nun Gelecek Partisi sosyal medyada iki gündür “Bahçeli’nin sessizliğini” alay konusu yapıyor; bakalım Erdoğan’a ne diyecek, onu da bölücülerle iş birliği yapmakla suçlayacak mı diye.