7 Haziran'daki seçimlere bir gün kala oyunu HDP'ye vereceğini belirten Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu, HDP'nin yüzde 10 barajını aşarak AKP'nin tek başına iktidar olamadığı seçim sonuçlarının ardından "Yeni İktidar" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Mumcu, CHP'nin seçim boyunca, "Gelin oy verin gitsinler" dediğini; HDP'nin "Seni başkan yaptırmayacağız" dediğini; MHP'nin de "Bizimle yürü Türkiye" söylemini kullandığını hatırlatarak; "Şimdi, 'Yok arkadaş ben yürümeyeceğim' dememelidir," diye yazdı. Mumcu,  "Toplum, barışın, uzlaşın ve beni rahat bırakın dedi. Bir araya gelin, hepinizin üzerinde uzlaşabileceği ilkeler var," dedi.

"Tarih size bir görev verdi. Görevden kaçmayın," diye belirten Mumcu, üç partiye seslenerek devamla şunları söyledi:

[...]Yargıyı kurtarın, yolsuzluk yapanı Yüce Divan’a gönderin, barajı indirin ve bu ülkeyi bin odalı oyuncak saray utancından kurtarın.

Huzuru verin ve tarihe geçin.

Zaman ciddiyet ve sorumluluk alma zamanı. Burası renkli ve farklılıklar barındıran toplumuyla Türkiye Cumhuriyeti, bir adamın kaprisinin kum havuzu değil.

Türkiye demokratik yollarla bir tiran heveslisinden iktidarı almıştır. Artık eskisine göre daha itibarlıdır ve bugün gerçekten bölgesinde örnek alınacak bir model olmuştur.

Tarih size bir görev verdi. Görevden kaçmayın.

Yazının tamamı için tıklayınız.