Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 10 Kasım anma törenleri esnasında kendisini protesto eden bir vatandaşa "Gavat" diye seslenen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş için "Gavat" ifadesini kullandı.

Milletvekili Muharrem İnce, CHP Silivri İlçe Örgütü'nün organize ettiği "Birlik ve Beraberlik" yemeğinde bir konuşma yaptı. Sert bir şekilde hükümeti eleştiren İnce, "Bunlara pabuç mu bırakacağız yoksa bunları 2014'te yenip 2015'te otobüslere doldurup yüce Divan'a mı göndereceğiz. Bu Cumhuriyet düşmanları, bu Atatürk düşmanları, bu nankörler bu milletin 90 yıllık birikimlerini satan haram yiyen bu din tüccarlarına haddini bildireceğiz hep birlikte" dedi.

"ÇAMAŞIR MAKİNESİ DAĞITAN VALİ VAR"

Muharrem İnce "gavat" lafı ile tartışılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u da eleştirerek, "Şimdi ben size 90 yıllık bu Cumhuriyette Vali örnekleri vereceğim. 'Ayakta işemek günahtır' diyip pisuvarları söken valilerimiz var. Bu topraklarda cephanelik patlamış çocuklarımız ölmüş genelkurmay başkanına hediye derdine düşmüş valilerimiz var. Korumasına bakanın ayakkabısını göstererek 'bak o tozlanmış onu sil' diyen valilerimiz var. Tunceli'de elektriği olmayan eve çamaşır makinesi dağıtan valilerimiz var." dedi.

"YEDİRMEM DE YEDİRMEM"

İnce, "Müşteşara laf ediyorsun sana 'Müsteşarımı yedirmem' diyor. Bakana laf ediyorsun sana 'bakanımı yedirmem' diyor. MİT'e laf ediyorsun sana 'Mit'in başkanını yedirmem' diyor. Vali'ye söylüyorsun hani millete 'Gavat' diyen bir gavat var ya pardon vali var ya, sana 'Valimi yedirmem' diyor. Biz senin neyi yedirip neyi yedirmeyeceğinle ilgilenmiyoruz. Sen bu fakir fukara milletin parasını yedin mi yemedin mi biz onunla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı. (haberler.com)