CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarını değerlendirdi.

Partisindeki muhaliflere çağrıda bulunan İnce, "500, 600 imza ile değil 900-1000 imza ile olmalı. Hepsini yarın saat 10:00'da Noterlere çağırıyorum. Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara" dedi.

Halk Tv'de konuşan İnce'nin açıklamaları şöyle:

- "Yerel seçimler var kurultay yapılmaz" diyorlar, İyi Parti, Ak Parti yapıyor, biz neden yapmıyoruz? 500, 600 imza ile değil 900-1000 imza ile olmalı. Hepsini yarın saat 10:00'da Noterlere çağırıyorum. Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara. 50 günde neler yaptık, 500 günde neler yapabiliriz, varın siz düşünün. Yapacağımıza, başaracağımıza inanıyorum.

‘ÖRGÜTE RAĞMEN SİYASET YAPILMAZ’

“CHP tüzüğünü demokratikleştirmelidir” diyen İnce, milletvekilleri ve 59 il başkanının kurultaya karşı yaptıkları açıklamalar için şunları söyledi:

“59 il başkanı sözde açıklama yapıyor, ‘Kurultaya gerek yok’ diye. Samsun’un 17 delegenin 14’ü imza vermiş ama il başkanı Ankara’da, kendisi delegede değil, ‘Kurultay olmasın’ diyor. Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekillerini topluyor, ‘Kurultay olması’ diyor. Milletvekili olduğu Manisa’da 18 delegenin 18’i de ‘Kurultay olsun’ diyor. Örgüte rağmen, millete rağmen siyaset yapılmaz.”

“Tuncay Özkan’ın sıradan ve kaba ifadesi için ne diyorsunuz?” sorusu üzerine Muharrem İnce, “Ne diyeyim? Beni Türkiye’ye yönetmeye aday gösterenler, bana parti yönetimini vermiyor? Saray destekli kurultay diyorlar, saray beni mi ister, CHP yönetimini mi? yüzde 21’i mi ister, yüzde 35’i mi ister?” ifadelerini kullandı.

‘BERBEROĞLU, CHP’NİN TAVRI YÜZÜNDEN CEZAEVİNDE’

Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki bir soru üzerine İnce, şu yanıtı verdi:

“CHP’nin tavrı yüzünden Enis Berberoğlu hapiste. Ben uyardım, önce HDP’lileri, sonra CHP’lileri hapse atacaklar dedim. Evet oyun verenlerin vebali vardır, herkes hesabını versin. CHP, kendi arkadaşımızı kurban etti. Kim evet oyu verdiyse Enis kardeşimizin orada tutulmasından sorumludur.”