Yeni parti kuracağı konuşulan CHP’li Muharrem İnce’nin açıklamayı Hakkari’den değil 1. Meclis binası önünden yapacağı iddia edildi. İnce, “yerli ve milli bir parti” mesajı vermek için 1. Meclis önünü tercih etti.

2018 seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan, ancak CHP’den ayrılacağı belirtilen Muharrem İnce’nin yeni parti çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın aktardığı haberde İnce’ye yakın bir ismin verdiği bilgiye göre; dün İstanbul’da 18 isimle görüşen Muharrem İnce, temaslarına Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerde devam edecek. İnce, İstanbul’da olduğu gibi diğer illerde de görüşmeleri bizzat kendisi yürütecek.

CHP KÜSKÜNLERİ DEĞİL YENİ İSİMLER OLACAK

Kaynağın aktardığına göre, Muharrem İnce, CHP küskünlerinden oluşan bir parti imajı vermek istemiyor. Tamamen yeni isimlerle yoluna devam edecek.

YENİ PARTİ YILBAŞINDAN ÖNCE KURULACAK

Parti programı için bilim insanları, akademisyenler, siyasetçilerin çalışma yaptığı belirtilirken, İnce’nin partinin kuruluşu konusunda çok acele etmek istemediği, ancak yılbaşından önce kurmayı planladığı öğrenildi.

HAKKARİ DEĞİL 1. MECLİS BİNASI ÖNÜ

Muharrem İnce’nin yeni partinin kuruluşunu Hakkari’den duyuracağı iddiası gündeme gelmişti.

Kaynak, bu bilgiyi yalanlarken, açıklamayı 1. Meclis binası önünde gençlerle birlikte yapacağını söyledi. Tarih ise henüz netleşmedi.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını da 1. Meclis binası önünden başlatmıştı. 23 Nisan 1920’de 1. Meclis’in açılışında Atatürk’ün yaptığı gibi Hacıbayram Camisi’nde Cuma namazını kılan İnce, daha sonra 1. Meclis binasına yürümüştü.

‘YERLİ VE MİLLİ PARTİ’

Böylece “yerli ve milli parti” imajı vermek isteyen İnce’nin “partinin genel merkezi Ankara olacak. Lüksemburg’da değil, Davos’ta değil, Londra’da, Washington’da, Pensvilvanya’da değil” dediği belirtildi.