Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, miting sırasında okuduğu "Erdoğan ve Fethullah Gülen yüz yüze görüştü" ifadesinin yer aldığı "Yenilikçi Hareket" kitabının yazarı Nasuhi Güngör, twitter hesabından açıklama yaptı.

Güngör, kitapta geçen “Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi" satırlarının "somut bir bilgi ve belgeye dayanmadığını" söyleyerek, kendi kitabını yalanladı.

Güngör twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Kitapta geçen “Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi”yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur.

Üzülerek ifade edeyim ki, bizzat kendi yazdığım bu iddiaların kamuoyuna bilgi ya da belge gibi sunulacak hiçbir yanı yok. Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz.

Ayrıca sözkonusu iddiaya Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından en net ve açık biçimde cevap verilmiştir. Buna rağmen herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan bu sözlerin, yıllar sonra bir delilmiş gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Nerede ve hangi konumda olursam olayım, benim yıllar önce yazdığım mesnetsiz bir iddianın FETÖ’yle mücadeleye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavizsiz duruşuna en küçük bir zarar getirmesine asla razı olamam."

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti kurma sürecinde Fethullah Gülen ile görüştüğünü iddia etmişti. Erdoğan İnce'nin iddialarına karşı, Gülen ile belediye başkanlığı döneminde 2 veya 3 kez görüştüğünü söyleyerek iddialarını ispat etmesini istemişti.

Erdoğan, "Ben Pensilvanya'dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Ben Gülen'i Belediye Başkanlığım döneminde ricai olarak tanıdım. Yüz yüze kendisiyle hayatımda iki veya üç kere görüştüm. Parti kurmak için, benim bu yoldaki dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım var. Biz onlarla görüşmelerimizi yaptık ve ondan sonra da adımımızı attık.Niçin Pensilvanya'dan izin alacağım ki? Eğer bunu ispat etmezse Muharrem İnce namerttir." demişti.

İnce ise Erdoğan'ın bu sözlerine karşılık Kırşehir'de düzenlediği seçim mitinginde "Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi" Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış." ifadelerini kullandı.