Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Muharrem İnce, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı taktik hatası seçtirdiğini ifade eden İnce, çatı adayı birinci turda olmaz dedi.

İnce, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu partiye birisinin ya da bir kurumun önerdiğini savundu.

İnce cumhurbaşkanlığı propagandasında "Bu partiyi iliklerine kadar savunacak hiç mi bir insan yoktu" dedi.

Muharrem İnce katıldığı bir programda Kemal Kılıçdaroğlu'na diktatör dediği iddialarını da yalanladı.

Açıklamasını medyanın çarpıttığını kaydeden Muharrem İnce’nin açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

Ben, Kılıçdaroğlu’na diktatör demedim. Konuşmamda “parti içinde duyduğum blok listenin geri döneceği yönündeki söylentiler üzerine konuştum. Ağzımdan ‘diktatörsün’ cümlesi çıkmadı. “Eğer böyle bir blok liste gelirse bu diktatörlük olur” dedim. “Bunları yaparsanız diktatör olursunuz” dedim.

Ben arkamda Deniz Baykal var demedim. Ben genel başkan olmak istiyorum bu partiye. Benim arkamda Gezi ruhunun gençleri var, Erdal İnönünün beyefendi kişiliği var, diyerek CHP’nin geçmiş genel başkanları saydım. Sadece Baykal var demedim. Yandaşlar cümleleri yine çarpıttı. Kılıçdaroğlu’nun adı geçmedi bir tek. Çünkü o şu an benim rakibim. Onun da adını geçiririm.

Baykal’la gizli görüşmedim. Bursa’ya bir düğüne gidiyordu. Yalova’dan geçerken kazanan CHP’li Belediye Başkanı’nı kutlamak istedi. Ben de oranın vekili olduğum için basının önünde buluştuk. Yüz kere gelsin yine buluşuruz. Bu haberler bilinçli haberler. Beni daraltıp küçültmek istiyorlar. Ben bu partiye genel başkan olmak istiyorum. Kılıçdaroğlu’nun da 130 vekilin de desteğini istiyorum. Ama evet ben kimsenin adamı değilim. Ben CHP’nin makus tarihini değiştireceğim. İki seçimde başarılı olmazsam ben istifa etmeyeceğim. Zaten tüzüğümüzde bu olacak. Otomatik olarak düşmüş olacak başkanlığım.