CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

İnce, ABD'nin Filistin'e İsrail Büyükelçiliği'ni açmasına tepki gösterip hükümete çağrıda bulundu. İnce, hükümete Türkiye'nin Washington Büyükelçisi'ni çekme çağrısında bulundu.

İnce, “ABD'yi kınıyoruz buradan. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin Washington'daki o elçiyi. Müslümanlar Filistin'de öldürülürken, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler daha aklı selim davranmalıdır. Allah'ın izniyle Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna ben oturduğumda onun verdiği sözlerin takipçisiyim. 2013'ten beri Gazze'ye gideceğim diyordu. Gidemedi. Size söz veriyorum, beni cumhurbaşkanı yapın Gazze’ye gideceğim” ifadelerini kullandı.

İnce'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Benim çağrım da tıpkı Mevlana'nın çağrısı gibi. Türkiye'yi barıştırmak, kaynaştırmak için, çatışma yerine uzlaşma demek için 'gel' diyoruz. Adalet istiyorsan gel, iş istiyorsan gel.

Meydanlarda 'pislik' diyenler var, 'tezek' diyenler var. Bunlara cevap vermeyeceğiz. Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. O tezek desin ben gelecek diyeceğim.

Bir öğretmen cumhurbaşkanı olarak gençlere söz veriyorum. Okulu bitirdin iş bulamadın. İki sene boyunca iş bulana kadar kredi almaya devam edeceksin. Gençlerimiz sınava giriyor. 81 milyonluk bir ülke çocuklarından sınav parası alıyorsa yazıklar olsun. Cumhurbaşkanı olduğumda öğrenci kimliğini gösteren herkes müzelere bedava girecek.