CHP’nin cumhurbaşkanı adayıMuharrem İnce'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na resmi olarak başvuruda bulunduğu belirtildi.

Meclis önünde konuşan İnce, “Kanallar Erdoğan tarafından tutulmuş. Ben bunları millete anlatacağım. Cumhurbaşkanı adaylarından randevu talep ettim. Demirtaş’la görüşme için randevu değil AKP’li Adalet Bakanı’ndan izin istedim. Çarşamba günü ziyaret edeceğim. Erdoğan saraya çağırırsa Saray’a da gideceğim” dedi.

İnce, Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirdiği mitingde bütün cumhurbaşkanı adaylarından randevu isteyeceğini dile getirmişti.

İnce, ilk görüşmesini 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olan Saadet Partisi Genel Başkanı  Karamollaoğlu ile bugün (7 Mayıs 2018) saat 17:30'da gerçekleştirilecek.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere cumhurbaşkanı adayları ile televizyonda karşılıklı diyalog teklifinde bulunan İnce, "Dün Sayın Erdoğan diyor ki muasır medeniyet seviyesine çıkacağız. Çok güzel, mutlu oldum. Batı’da seçimler şöyle oluyor. Adaylar televizyon programına karşılıklı çıkıyorlar, tartışıyorlar. Ben sizinle ve diğer adaylarla, madem ki diyorsanız muasır medeniyetler seviyesini geçeceğiz. Gelin tartışalım, hayallerimizi anlatalım" ifadelerini kullandı.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CHP'nin saraya gitmeme gibi bir tavrı var. Ben CHP rozetini çıkardım. Erdoğan nerede isterse görüşebilirim. Saraya da gitmeye razıyım. Bugün Karamollaoğlu ile görüşeceğim. Akşener ve Erdoğan'dan da cevap bekliyorum.

Toplumun ezici bir çoğunluğu mutsuz, huzursuz. Erdoğan inince ne olur? Döviz inerse, faizler inerse, işsizlik rakamları, enflasyon, gübre fiyatı, mazot fiyatı inerse Erdoğan da insin kardeşim o zaman. 80 milyondan daha mı değerli?

Medya susmuş, sesini çıkaramıyor. Manşete koyamaz. İş dünyası korkmuş. Hiçbir umudum yok. Zerre kadar umudum yok. Benim umudum millette. Bu fakir fukara millete güveniyorum. Devrimi gerçekleştirecek. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da nasıl imanıyla mücadele ettiyse, bu kampanyada da savaş gibi değil ama zafere ulaşmak için ter dökerek mücadele edecek. Ben bunu milletimizle birlikte yapacağım. Ne iş dünyasına ne medya patronlarına güvenim var. Sizlerin de içinin kan ağladığını, yapamadığınızı, yazamadığınızı, göremediğinizi ben de biliyorum.

Kaynak: T24