CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Uşak’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümete ve Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yönelten İnce, “Kasım ayında 3600 önergesini reddetmişsin şimdi kalkmış 3600 ek göstergeyi vereceğim diyorsun. Sana kim inanır. Sayın Erdoğan, madem dürüstsün, madem polisi, öğretmeni düşünüyorsun. Çıkar bir KHK. Hadi çıkar KHK'yı. Cemevlerinin statüsünü tanıyacakmışsın. 16 senedir neredeydin? Bütün kanun tekliflerini reddettin. 16 sene sonra aklı başına gelmiş. İnce korku bu işte. Önceden ince hastalık vardı. Bunlar ince hastalığa tutulacaklar” dedi.

Erdoğan’ın ‘4 çocuk yaın’ tavsiyesine değinen İnce, “3 çocuk yapın diyordu şimdi arttırdı 5 çocuk diyor. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ben çocuk sayısına karışmam ama çocuk bezine karışırım. Çocuk bezinin KDV'si %18. Çocuğun donundan KDV alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk bezindeki KDV'yi indirmek” ifadelerini kullandı.

Merhaba Uşak . Tamam mı? (Tamam sesleri) Burası gerçekten tamam. Bu iş olmuş. Muharrem İnce 4 Mayıs'ta cumhurbaşkanı adayı olunca öğretmenlere, polislere, din görevlilerine 3600 ek göstergeyi vereceğim dedim. Baktım benim hemşerim 3600 ek göstergeyi verecekmiş. 16 senedir aklın neredeydi?

Kasım ayında 3600 önergesini reddetmişsin şimdi kalkmış 3600 ek göstergeyi vereceğim diyorsun. Sana kim inanır. Sayın Erdoğan, madem dürüstsün, madem polisi, öğretmeni düşünüyorsun. Çıkar bir KHK. Hadi çıkar KHK'yı. Cemevlerinin statüsünü tanıyacakmışsın. 16 senedir neredeydin? Bütün kanun tekliflerini reddettin. 16 sene sonra aklı başına gelmiş. İnce korku bu işte. Önceden ince hastalık vardı. Bunlar ince hastalığa tutulacaklar.

Ekonomi anlatıyorlar. Ben size ekonomi anlatayım. 2002'de iktidara geldiğinde 50 lirayla bunu dolduruyordun. 16 senenin sonunda bunu dolduruyorsun. Al sana ekonomi.

3 çocuk yapın diyordu şimdi arttırdı 5 çocuk diyor. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ben çocuk sayısına karışmam ama çocuk bezine karışırım. Çocuk bezinin KDV'si %18. Çocuğun donundan KDV alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk bezindeki KDV'yi indirmek. Bebek mamasında %18 KDV var. Çocuğun mamasından %18 KDV alan devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim %8 KDV var. %8 KDV alan devletten adam olmaz.

‘ÇÖZÜMÜ EMEKLİLERE BAYRAMLARDA ASGARİ ÜCRET VERMEK’

Emekliler size sesleniyorum; Bayramlarda biner lira verecekler değil mi? Biz ne demiştik birer maaş. Çaldılar biraz ama kötü kopya. Bu böyle olmaz. Belli bir süre sonra enflasyon o bin lirayı sıfıra düşürür. Bunun çözümü emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere asgari ücret vermektir.

Gençler, evlatlarım sizi iyi yetiştireceğiz. Siz marka oluşturacaksınız, marka! Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. 19 Mayıs'ta 29 Ekim'de 500 lire karşılıksız burs vereceğiz.

Fakire fukaraya parayı Erdoğan mı veriyor? AK Parti mi veriyor? Devlet veriyor devlet. Ben vermeyeceğim Türkiye Cumhuriyeti verecek.

Gençleri 2 yıl içerisinde hiçbirinizi tarikat yurtlarına mahkum etmeyeceğim.

Yol yapıyor çöküyor, hastane yapıyor içinde hemşire yok. Köprü yapıyorlar geçmeden para ödüyorsun. İşte Türkiye'deki bu düzene son vereceğiz. Bizim sloganımız şu olacak; Her aileye bir ev, her eve bir maaş.