CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. İnce bir grup CHP’li milletvekili ve il başkanıyla birlikte kamera karşısına geçti. İnce, CHP’nin yüzde 25 oy tuzağına saplanıp kaldığını, çıkış için yeni kadrolara ve projelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Muharrem İnce’nin açıklamalarında satır başları şöyle:

“CHP’nin inandırıcılıkla ilgili bir sıkıntısı var. CHP’nin yeni yönetimi ikna yeteneği yüksek olan bir yönetim olmalı. Olağanüstü koşulları yönetebilme yeteneğine sahip olmalıdır. Lider olağanüstü durumlardan güvenli limanlara yanaştırabilen kişidir. 1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı şimdi daha olağanüstü koşullar var…

CHP'nin yenilenmeye ihtiyacı var. Önce muhalefeti değiştireceğiz, bu değişen muhalefet iktidarı değiştirecek. Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Türkiye elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor.

Başkanlık sistemi referandumu gelirse Recep Tayyip Erdoğan, 6 kez yendiği CHP'yi 7. kez yenecektir. 6 kez kaza yapmış bir otobüs firmasından 7. kez bilet alır mısınız? Altı kez ameliyatta başarısız olmuş bir doktora 7. kez ameliyat olur musunuz?

Bu delegeler sayın genel başkanımızı seçmişlerdir. Olağan ve olağanüstü kurultayda seçmişlerdir. Orada oturabilirsiniz ama bir şey yapamazsınız. Bizim derdimiz istikşafi görüşmeler değildir. 7 Haziran'da oyu düşen bir CHP, genel merkez önünde şenlik yapabiliyor.

Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Ülke elden gidiyor. Muharrem İnce’nin genel başkan sevdası olması değildir konu. Bir seçenek olarak sunuyoruz.

Söz vicdanların olmalıdır, söz sokağın olmalıdır.

1 Kasım’da seçim var Hakkari’de il kongresi yapılıyor orada oyumuz yüzde 1. Hangi telaş sandıktan daha önemli… Sandık önümüzdeyken neden kongreye gidiliyor.

Sizce ben partiden gider miyim? Bu parti benim yaşamımın bir parçasıdır. Sandık koymadan delege yazıyorlar. Böyle olmaz. Bu telaşa gerek yok.”