29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'de devlet erkanının katıldığı törenin ardından Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçerek gelenleri kabul etti.

Saray’a TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Ahmet Baş, milletvekilleri ve kamu kurumlarının yöneticiler ve yabancı yetkililer katıldı.

MUHALEFET KATILMADI

Kabule, AKP hükümetinin Cumhur İttifakı'ndan ortakları Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katılırken, TBMM'de grubu bulunan muhalefet partisi liderlerinden hiçbiri katılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin olmadığı katılmadığı kabulde ayrıca CHP ve HDP'den hiçbir temsilci de bulunmadı. 

Törene katılanlar arasında, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vardı.