Daha önce Bursa'da yaptığı konuşmada, "2014 yılının 10 Ağustosu'nda Cumhurbaşkanı yerine başkanı seçmiş olsaydık Türkiye bugün bu kaosu yaşamayacaktı," diyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de yaptığı konuşmada da Türkiye'de başkanlık sistemi olmadığı için kaos yaşandığını savundu.

Partisinin Edirne'deki Danışma Meclisi toplantısına katılan Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletin AKP’yi uyardığını ancak cezalandırmadığını belirterek, kendilerine yaptıkları hataları gözden geçirme şansı verildiğini söyledi. Müezzinoğlu, Edirne'de de başkanlık sistemiyle ilgili sözlerini yinelerken, "Geçen haftada Bursa’da danışma meclisinde söyledim. Bugün yaşanan kaosların sebebi bu ülkede başkanlık sistemi olmadığı içindir. Bugünü bırakın, Recep Tayyip Erdoğan’ı da bırakın. Bu tuzağı kuranlar, hep kişiler üzerinden sistemi millete yanlış anlatıyorlar," diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ OLSA 12 EYLÜL'Ü YAŞAMAZDIK

Başkanlık sisteminin olması halinde 12 Eylül darbesinin de yaşanmayacağını öne süren Müezzinoğlu şöyle devam etti:

"Millet o gün başkanını seçmiş olsaydı, sistem millet merkezli olsaydı, millet iradeden yana olsaydı, milletin vicdanından yana olsaydı, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’den yana olsaydı, o gün 5 bin genci kaybeder miydik? 12 Eylül darbesini yaşar mıydık?

12 Eylül darbesi geldi, sonra yine cansuyu verir gibi ’Siyasi partileri kuracağız, kuruculara biz karar vereceğiz.’ Hatta parti genel başkanlarına da onlar karar verdiler. Peki çıksaydınız millete deseydiniz; ’Ya arkadaşlar, bu millet başkanı. Nasıl Edirne Belediye Başkanı, Tekirdağ belediye başkanını seçtiyse, nasıl İstanbul, İzmir belediye başkanlarını seçiyorsa, memnunsa tutar değilse götürür gider. Dert o değil. 4-5’e bölecekler, kedinin fareyle oynadığı gibi, çelik çomak oynar gibi milli idareyle oynayacaklar."