Diyarbakır'ın İçkale Mevkii'nde restorasyon kazıları sırasında insanlara ait kafatası kemiklerinin bulunmasının ardından sürdürülen ve 23 kişiye ait kafatası ve kesimlerin bulunduğu kazılara bugün olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kale İçi bölgesinde bir dönem Jitem'in kullandığı merkezde yapılan kazılarda çıkan insan kemiklerine ait yorumunu sosyal paylaşım sitesi Twitter'den yazdı.

Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'de yaptığı açıklamada hiçbir insanlık suçunun tarihin karanlığında kalmayı başaramadığını söyledi. Demirtaş, "Diyarbakır JİTEM merkezinde çıkan, kayıp insanlara ait hatıralara karşı büyük sessizlik var. Tıpkı kayıp edildikleri zamanlarda olduğu gibi. Ancak hiçbir insanlık suçu tarihin karanlığında kalmayı başaramamıştır. Bu suçlar da örtülemeyecektir, hiç olmamış gibi davranmak nafiledir" dedi.

Selahattin Demirtaş, Hatip Dicle'nin yerine YSK kararı ile atanan AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın çıkan insan kemikleri ile ilgili 'bölgede heyelan olmuş olabilir' sözlerine ise "Bir aklı evvel de heyelan olabilir demiş. Evet muhtemelen M.Ö. 1200'lü yıllarda meydana gelen heyelanda ölen BDP'lilerdir" yorumunu yaptı.