Enternasyonalist Özgürlük Taburu Komutanlığı, taburun Arap temsilcisi Mazlum Akdaş’ın 18 Haziran günü yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Enternasyonalist Özgürlük Taburu şunları belirtti:

“Kuruluşunu 10 Haziran’da ilan ederek savaş siperlerindeki yerini alan Enternasyonal Özgürlük Taburumuzun Arap ulusuna mensup temsilcilerinden ve MLKP savaşçısı olan Mazlum Akdaş, (Halil Aksakal/Antakya-Türkiye) 18 Haziran günü, Siluk'un güney cephesinde mayın patlaması sonucu, üç siper yoldaşımızla birlikte şehit düşmüştür. Halklarımızın, yoldaşlarımızın ve ailesinin başı sağolsun!

Halkların kardeşliği ve enternasyonal dayanışması için kendisini savaş siperlerinde var eden ve Rojava devrimini savunmak amacıyla en ön mevzilerde konumlanan Taburumuzun Arap ulusuna mensup komutanlarından olan Mazlum Akdaş, deneyimi ve militanlığıyla savaş birliğimizin öncülerindendi.

O ve beraberindeki enternasyonalist savaşçılar, Til Abyad'ı özürleştirme hamlesinde taburumuzun bayrağını yükseklerde tutarlarken, siper yoldaşlığının ve enternasyonal dayanışmanın da güzel örneklerini yarattılar. Araplar, Almanlar, Yunanlar, Türkler, Çerkesler ve diğer uluslara mensup savaşçılar olarak DAİŞ çetelerine karşı, ezilen Arap, Türkmen ve Kürt halklarının yanında yer aldılar. YPG savaşçılarıyla birlikte omuz omuza dövüştüler.

Enternasyonal taburumuz, kuruluşunu savaş siperlerinde ve şehitlerin kanıyla tarihe yazarken, bu yolda düşen öncülerin ayak izlerine basarak yürüyor. Henüz kuruluşumuz ilan edilmemişken şehit düşen MLKP savaşçısı İvana Hoffmann gibi Alman-Afrikalı, BÖG savaşçısı Mahir Arpaçay gibi Şii Azeri, Ashely Johnston gibi Avusturalyalı enternasyonalistleri kendi şehitleri olarak kabul eden taburumuz, Rojava devrimini savunmanın bedellerini ödeme kararlılığını Mazlum Akdaş yoldaşımız şahsında net bir şekilde ortaya koymuştur. Taburumuz ve savaşçılarımız bu yolda kararlıca yürümeye devam edecektir.” (ANF)