Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında, dün Diyarbakır Newroz’unda yaptığı konuşma gerekçesiyle soruşturma başlattı. Sancar hakkında, “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Newroz Parkı’nda yüzbinlerce kişinin katıldığı kutlamalarda açılan poster ve bayraklar ile atılan sloganlar gerekçesiyle "örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla da soruşturma başlattı. 

Kutlamalar sırasında Newroz alanına girişlerde ve sonrasında yapılan yürüyüşte çok sayıda kişi, darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 11 yaşındaki V.Ş., 12 yaşındaki M.Ş. de bulunuyor. Ahmet Altun adlı yurttaş ise Zümrüt Kent yönündeki kontrol noktasında üzerindeki "Kürdistan" yazısı ve Federe Kürdistan bayrağı olan tişört nedeniyle gözaltına alındı. Kontrol noktasında bir engelli yurttaş da darp edilerek gözaltına alınırken, kutlama sonrası yapılan yürüyüşte de 5 kişi gözaltına alındı. 

13 KİŞİ GÖZALTINDA

Gün boyu gözaltına alınan yaklaşık 100 kişiden 35’i akşam saatlerinde, 52 kişinin ise gece saatlerinde serbest bırakıldığı aktarıldı. 13 kişinin ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu belirtildi.