AK Parti Genel Merkezi'ndeki Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısı'nın ardından çözüm sürecindeki kararlılığın bir göstergesi olarak, MİT yetkililerinin bugün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüşeceği öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre MİT yetkililerinin yapacağı görüşmenin ardından, bu görüşmeye ilişkin değerlendirmenin yarınki Demokratikleşme Paketi'nin ele alınacağı zirve toplantısında yapılacağı kaydedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Salı günü bir güvenlik toplantısı düzenlenmiş, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katıldığı 2.5 saatlik toplantıda diğer gelişmelerin yanı sıra demokratikleşme paketide görüşülmüştü.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yarınki toplantıyla ilgili olarak ise dün yaptığı açıklamada “Demokratikleşme paketinde toplumumuzun her kesimini kuşatan düzenlemeler var. Çözüm süreci de bunun içinde. Hepsini birlikte ele alan geniş bir paket. Cuma günü çalışacağız, inşallah o gün bitiririz. Bitiremezsek devam eder. Çünkü bu çok uzun bir şey. Çok başlık var. Dolayısıyla da biraz tabi detaylı analiz gerekiyor” demişti.