Mısır Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Erdoğan’ın sözlerinin “yalan” olduğunu ve Mısır halkının iradesine saygısızlık içerdiğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı, Erdoğan’ın konuşmasının “dar bir kişisel vizyon ve ideoloji sergileyerek gerçekleri inkar ettiğini” ifade etti.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikili görüşme talebinin Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri tarafından iptal edildiği de kaydedildi.

Erdoğan’ın konuşmalarına tepki olarak Mısırlı Bakan, Erdoğan’ın kaosu teşvik ettiğini ve kargaşa çıkaran aşırıcı örgütleri destekleyerek Orta Doğu’da ayrılık tohumları ektiğini söyledi.

Bakanlık’ın açıklamasında, “Yalanlar uydurması ve bu yalanların Orta Doğu’daki terörist örgütleri destekleyerek ayrılık tohumları eken, kaos çıkarmaya çalışan Türk Cumhurbaşkanı’ndan gelmesi şaşırtıcı değil” denildi.

Bölge halkının çıkarlarına zarar verme amaçlı olarak Erdoğan’ın ya siyasi destekle, ya da yardım ve yataklıkla kişisel çıkarlarının peşinden gittiği, geçmişin hayallerini diriltmeye çalıştığı ifade edildi.

BM’nin dünkü 69. Genel Kurulu’ndaki konuşmasında Erdoğan, “Irak'ta, Suriye'de işlenen cinayetlere, Mısır'da demokrasinin katledilmesine itiraz edenler, yine bir takım haksız ve asılsız ithamlara maruz kalıyor, anında teröre destek vermekle itham ediliyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

"Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı darbeyle indirilirken, verdikleri oyun hesabını sormak isteyen binlerce masum katledilirken, Birleşmiş Milletler de, demokratik ülkeler de bunu sadece izliyor ve bu darbeyi yapan kişi meşrulaştırılıyor,” diyen Erdoğan, “Eğer demokrasi diyorsak sandığa saygı duyalım. Yok demokrasi değil de darbeyle gelenleri savunacaksak o zaman bu BM niye var diye merak ediyorum,” diye konuşmuştu.