Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarının kapanış programına katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada AP’nin Türkiye ile ilgili müzakere kararını eleştirdi.

Yıldırım, “Bizim için kıymeti harbiyesi yok. Kendi kendine gelin güvey oluyorlar” dedi. Mülteci anlaşmasıyla ilgili de konuşan Yıldırım, ‘ilelebet’ sürmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün katıldığı bir programda AB'yi mülteciler üzerinden tehdit etmişti.
 
Binali Yıldırım’ın konuşmasından satır başladı şöyle:
 
AB bir karar aldı. Milletvekilleri AP’de toplandılar. Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimizin kararları karşısında boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur.
 
Milletimizin AB’ye zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemiştir. Birlik, bu kararını siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır. Öncelikle AB, Türkiye ile mi yoksa Avrupa’da kol gezen terör örgütleriyle mi iş birliği içinde olacak, bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir.
 
Unutulmamalıdır ki Suriye ve Irak’ta yaşanan insanlık trajedisinden memleketlerini, yurtlarını, canlarını kurtarmak için terk eden milyonlarca vatandaşa, mülteciye kucak açan ülke, onları bağrına basan ülke Türkiye’dir. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa o zaman Avrupa’nın halini siz bir görün bakalım. Macaristan’a, Avusturya’ya 3-5 tane mülteci gitti, milletin gözü önünde tekmelediniz, yerden yere vurdunuz. İnsanlık Türkiye’de, insanlığın ölmediği ülke Türkiye’dir