MHP Maraş Milletvekili Fahrettin Oğuz TorABD devam eden ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklu yargılandığı, Reza Zarrab’ın sanık sandalyesinden tanıklık sandalyesine transfer olduğu İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesiyle ilgili dava hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tor, Zarrab'tan rüşvet alanların da mal varlığına el konmasını ve yargılanmalarını istedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olduğu davada tanıklık yapan Reza Zarrab'ın eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a '45-50 milyon euro rüşvet verdiği' iddiası Meclis'te MHP tarafından dile getirildi.

MHP'li Tor, yaptığı açıklamada Zarrab'ın mal varlığına el konulmasının doğru bir karar olduğunu savunarak, "Hükümetin rüşvet alanların Türkiye'de yargılanmasının önünü açması gerekir. Bir an önce rüşvet alanların da yargılanmasına başlanmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Zarrab ile rüşvet ilişkisi olduğu öne sürülen eski bakanlar hakkında Yüce Divan istemli, Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasını istemişti.

ZARRAB’IN MAL VARLIĞINA EL KONULMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda,''Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği'' gerekçesiyle Reza Zarrab’ın mal varlıklarına el konuldu.

El koyma kararındaki listede Zarrab'ın kızı Alara Zarrab'ın da ismi yer alırken, Zarrab'ın yakın çevresi ve akrabaları da listede bulunuyor.

(Kaynak: Sözcü)